Ülkenin anasını ağlattınız, teşekkürler

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Ülkenin anasını ağlattınız, teşekkürler Youtube kanalı Medyali TV, İstanbul Bağcılar’da halka kaygılarını sordu. Yayına katılan bir genç bayan ekonomik ezayı “Millet aç, konutuna ekmek götüremiyor” diye anlatıp iktidara bu biçimde sitem etti.

Sokak röportajında gündem, ülkenin yaşadığı ‘ekonomik kriz’di. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı” açıklaması da soruldu. Üniversite mezunu olduğunu söyleyen genç bir hanımın kelamları röportaja damga vurdu. Genç bayan şu biçimde isyan etti:

‘BU KURTULUŞ SAVAŞI DEĞİL’

“Bu bir Kurtuluş Savaşı değil. Gençlerimiz epey telaşlılar. Üniversiteye mezunuyum. KPSS’ye çalışıyoruz, atanamıyoruz. Adam bir sene olmuş, hala kaç kişi alım yapacağını söylemiyor. Arkadaşlarımız mağdur, atanamayacaklarsa bile imtihana çalışmaları gerekiyor. Bununla ilgili tek konuşma yapmıyor. Her gün telelelli. Millet aç meskeninde. Gençlerin gelecek telaşı var. Millet meskenine ekmek götüremiyor. Beşerler her gün intihar ediyorlar. Artık hırsızlık, namussuzluk almış başını gidiyor. Bu ülkenin gençleri ne olacak?”

Muhabirin, “Peki birtakım vekiller de açlık yok diyor” demesi üzerine genç bayan, “Açlık yok, zira onlar için açlık yok. Ben de ayda o kadar maaş alsam, ben de aç olmam. Minimum fiyatla adam ayda kirasını mı ödesin, çocuk mu okutsun, meskenine bir teneke yağ almak için hırsızlık mı yapsın, banka mı soysun, ne yapsın bu millet abi” diye karşılık verdi.

‘10 BİN LİRA PARA GİRİYOR’

Muhabir, kimi vatandaşların minimum fiyat ile geçinebildiklerini söylemiş olduklerini hatırlattı. Genç şu çarpıcı yorumu yaptı: “Biz konutta 3 kişi çalışıyoruz ve konutumuza ayda 10 bin lira para giriyor, biz sıkıntı geçiniyoruz. Borç ödemek zorundayız. Kredi çekip kredi ödüyoruz. Meskenin kirasını güç ödüyoruz, kardeşimi okutmak zorundayız. Ben bir biçimde okumak zorundayım. Biz geçinemiyoruz, geçinebilenlere de helal olsun. Berbatın yeterlisi diye diye ülkeyi bugünlere getirdiniz, ülkenin anasını ağlattınız. Hepinize fazlaca teşekkür ederiz.”