Üniversite elektronik kayıtları başlıyor! Üniversite e kayıt nasıl yapılır?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Üniversite elektronik kayıtları başlıyor! Üniversite e kayıt nasıl yapılır? YKS neticelerina nazaran üniversite kayıt süreçleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacak. Üniversite kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için belirtilen dokümanları tamamlayarak kayıt mühleti içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor aksi durumda kayıt haklarını kaybedecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE VAKİT?

Üniversite elektronik kayıt süreçlerini 4-8 Eylül 2021 tarihleri içinde, okulda kayıt süreçlerini ise 6-10 Eylül’de gerçekleştirecek.

E-KAYIT NEDİR, NASIL YAPILIR?

Zarurî olmayan e kayıt, birinci kayıt yerine geçiyor. Elektronik kayıt olarak da isimlendirilen e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da isimlendirilir. Elektronik kayıt zarurî değildir fakat birebir müracaat ile asıl kayıt mecburidir.

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt süreci gerçekleştirilir. Bu süreç için adayların sistemdeki ayrıntılarının doğrulanmış olması gerekir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

YKS neticelerina nazaran bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt süreçleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen dokümanları tamamlayarak kayıt müddeti içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları mecburidir. Bu müddet içerisinde kayıt için başvurmayan yahut kayıt süreçlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafınca duyurulan dokümanlara ve tarihe bakılırsa süreç yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan lakin, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme yahut tek ders imtihana girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına süreksiz kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ait evraklarını, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin süreksiz kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde süreksiz kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı yahut onaylı örneği ya da yeni tarihindeki mezuniyet dokümanı

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş lakin alanı diplomasında yahut mezuniyet dokümanında belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî doküman (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin ismi yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim fiyatının ödenmesi ile ilgili doküman

e) Kayıttan evvel belirlenip üniversite tarafınca ilan edilecek başka evrakların aslı yahut üniversite onaylı suretleri

YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafınca http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sıkıntıları için askerlik şubelerine, kredi konusunda detaylı bilgi için de üniversite rektörlüklerine yahut Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel ayrıntıları de dâhil), Yükseköğretim Şurası Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafınca elektronik ortamda iletilecektir.