Uğur Dündar: Hiç kimsenin üzerinde durmadığı bir tespiti paylaşmak istiyorum

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Uğur Dündar: Hiç kimsenin üzerinde durmadığı bir tespiti paylaşmak istiyorum SÖZCÜ muharriri Uğur Dündar, Tele1’de Anında Manşet programının konuğu oldu. Organize hata örgütü liderliğinden karar giymiş Sedat Peker’in gündeme getirdiği siyaset-mafya-medya ilgisi savları için Dündar, “Hiç kimsenin üzerinde durmadığı bir tespiti paylaşmak istiyorum” diyerek, “İktidarın büyük bir medyası var. İktidarın sesini yansıtmak, tek sesle kitleleri etkilemek ve propaganda yapmak için oluşturulan muazzam güç, toplumsal medya aracılığıyla, bir kamera, bir tripod ile berhava ediliyor. hiç bir işe yaramadığı ortaya çıktı” tespiti yaptı.

Tezlerin merkezindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘Kaldırın benim dokunulmazlığımı, şanlı divanda yargılanmak istiyorum, hesabını veremeyeceğim hiç bir hareketim kelam konusu değildir’ demesi gerektiğini belirten Dündar, “Adı geçen herkes bunu yapmalıydı” diye ekledi.

“HESAP VERECEKSİNİZ KARDEŞİM!”

“İddialardan kaçmaya çalışanlar prangaları niçiniyle artık bir adım atamazlar” diye devam eden Dündar, “Çünkü ayaklarına pranga takıldı. O prangayı çözmenin tek yolu aklanmaktır. Hakikat krizinden kurtulmanın tek dermanı hesap vermektir. Hesap vereceksiniz kardeşim, kaçamazsınız bundan! Bu epey büyük bir rezalet. Türk siyaset tarihinde görülmüş en büyük rezalet. Üstelik bununla da sonlu kalmayacağı anlaşılıyor” dedi.

“HALKTAN ESİRGEDİĞİNİZ PARAYI NE HAKLA VERİYORSUNUZ?”

Ziraat Bankası’nın Doğan Medya kümesinin satın alınması için verdiği kredinin geri ödenmediği argümanına ait Dündar, Ziraat Bankası’nın bakılırsavinin çiftçiye, köylüye, üreticiye düşük faizli, uzun vadeli kredi vermek olduğunu hatırlatarak, “Sen 10 milyon çiftçiye vereceğin krediyi Demirören’e iktidar yanlısı yayın yapsın diye, Aydın Doğan’ın malına adeta çökercesine veriyorsun ve faiz almıyorsun. Ziraat Bankası bir açıklama yapmadı. O para halkın parası. Halktan esirgedikler parayı gidip Demirören’e veriyorlar. Ne hakla veriyorsunuz?” biçiminde konuştu.

“NİÇİN SUSUYORSUNUZ?”

Dündar, “Demokrasi hesap verme rejimidir. Bunun hesabı sandıkta sorulur. daha sonrasında bağımsız yargıda kesinlikle sorulur” diyerek, “Ben bir tweet atsam beni buradan çıkarken alırlar. Çok sayın ve kıymetli savcılarımız, neden susuyorsunuz? Temsil ettiğiniz kuruma ziyan verdiğinizin, bu suskunluğun ziyan verdiğinin farkında değil misiniz? Elinizi kolunuzu bağlayan bir güç mü var?” yakınmalarında bulundu.

“ÇIKIN MEYDANA, ‘HODRİ MEYDAN’ DEYİN”

Tezlerin emniyet mensuplarınca izlendiğini ve değerli takımlardaki emniyet mensuplarının ‘Ben polis çocuğuyum, bizim konutumuza haram ekmek girmedi’ diye reaksiyonlar göstermeye hakkı olduğunu belirten Dündar, “Sokakta binlerce tertemiz polis var. Onlara örnek olacaksınız siz. Onlar size bakarak geleceklerinde nasıl bir rota izleyeceklerini düşünecekler. Siz pak olmalısınız, siz hesap verebilir olmalısınız, bu ithamlar karşısında asla sessiz kalmamalısınız! Çıkın meydana ‘Hodri meydan’ deyin. Çıkın!” diye seslendi.

“BÖYLE BİR YOZLAŞMA GÖRMEDİM”

Dündar, konuşmasının devamında bir organize hata örgütü başkanının Youtube üzerinden yayımladığı her kirli iddiayı izleyerek karamsarlığa düşen gençlerin durumuna, onların gelecek dertlerine şu sözlerle dikkat çekti:

*Gelenekleri olan, hafızası sağlam olan, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinde siz kim oluyorsunuz da halkın parasıyla tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla bu biçimdesine babanızın çiftliğinden geliyormuşcasına oynayabiliyorsunuz? Nereden alıyorsunuz bu yüreği? Yetti be! Yağmaladınız.

*Ülkeye çöktünüz be! Ülkeye çöktüler! Ben ömrüm boyunca bu biçimde bir çürüme, bu biçimde bir kokuşma, bu biçimde bir yozlaşma görmedim. Sistemi gdolayıyorlar…Bundan daha sonra gelecek olan iktidarların altındaki yer de kayıyor. Bunu toparlayabilmek fazlaca büyük değişikliklerle, ihtilal niteliğinde maddelerle falan mümkün olabilecek. Lakin Türkiye bu arınma sürecine er ya da geç girecek. Bundan çıkış yok.

“O ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ NASIL ÇALARSINIZ?”

*‘Ben geleceğimi yurt haricinde aramak durumundayım’ diyen Z neslinin ahı bunların enselerindedir kardeşim! O çocukları vatanlardan siz kopartıyorsunuz! Ne hakla kopartıyorsunuz? O çocuk geleceğini bu cennet vatanda neden aramıyor da, gidip orada 3. sınıf insan muamelesi gorecek pozisyonlarda çalışmayı bir gelecek, istikbal parlak imkan olarak pahalandırıyor.

*Nasıl çalarsınız o çocukların geleceklerini? Sizin bu har vurup harman savurduğunuz, yandaşlara peşkeş çektiğiniz milyar dolarlar, Z neslinin ömrü boyunca ödeyeceği borçlar olarak sırtlarına yükleniyor. Sizin ne hakkınız var o çocukların geleceğini ipotek almaya?

*Bundan daha hoş bir ülke yok. Dünyayı karış karış dolaştım. Buradan daha hoş bir ülke yok. Bu çocuklarımız niçin cennette konut bark sahibi olmasınlar? Vatanları için yaşamasınlar? Doğup büyüdükleri topraklardan neden kaçsınlar? Kimin hakkı var bunu yapmaya? Bu çocuklarımıza yazık değil mi? Kendi çocuklarınızı gönderip okuttunuz dünyanın en uygun okullarında. Çocuklar kayıp, bir nesil kayıp. Kayıp nesil yaratıyorsunuz. Bunun sorumlusu sizsiniz!