Ukraynalı Shymko’ya halasından imajlı ileti: Pes etmek yok, biz kazanacağız

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Ukraynalı Shymko’ya halasından imajlı ileti: Pes etmek yok, biz kazanacağız Karadeniz Ukraynalılar Derneği Lideri Lıudmyla Shymko, Ukrayna’nın Poltava kentindeki öğretmen halası Nataliya Samoylik’le telefonda imajlı görüştü. Samoylik, yeğenine “Pes etmek yok; inanıyoruz, savaşı biz kazanacağız” diyerek seslendi.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekâtı daha sonrası Türkiye’deki yerleşik Ukraynalılar, telaşlı bekleyişlerini sürdürüyor.

Türkiye’de 20 yıldır yaşayan Karadeniz Ukraynalılar Derneği Lideri Lıudmyla Shymko da Ukrayna’nın Poltava kentindeki öğretmen halası Nataliya Samoylik ile telefonda manzaralı görüşüyor, sık sık ülkesi hakkında bilgi alıyor. Samoylik, telefonda yeğenine, “Pes etmek yok; inanıyoruz, savaşı biz kazanacağız” dedi.

PUTİN DURSUN, SAVAŞ BİTSİN

Savaşın bitmesini istediklerini söyleyen Lıudmyla Shymko, şunları söylemiş oldu:

– Savaş bilindiği üzere 2014 yılında başladı. Şimdiyse bütün ülkeye saldırıyorlar. Bizim ülkemizi bombalıyorlar. Annem ve akrabalarım orada. Putin’e sesleniyoruz. Putin dursun, bu savaş bitsin. Bize herkes yardım etsin.

TANKLAR KENTLERDE GEZİYOR

– Orada yaşayanlar epeyce berbat durumdalar, sıkıntı durumdalar. Her yeri vuruyorlar; bayanlar, çocuklar sığınaktalar. Tanklar kentte geziyor, gece beşerler uyumuyorlar. Oradaki durum bu biçimde olunca biz de burada uyumuyoruz. Gözümüze uyku girmiyor zira bütün ailemiz orada. Biz burada nasıl rahat durabiliriz ki?

Karadeniz Ukraynalılar Derneği Lideri Lıudmyla Shymko

ÜÇ GÜNDÜR SIĞINAKTALAR

– Dün annemi aradım, kentte daima sirenler çalıyor. Çok korkuyorlar, sığınağa gidiyorlar. Üç gündür sığınakta duruyorlar. ‘Ne yapacağımızı bilmiyoruz’ diyorlar. Savaş uçakları gökyüzünde dolaşıyormuş. Burada nasıl rahat edebilirim ki? İnanıyoruz ki biz kazanacağız. Ukrayna zaferiyle sonuçlanacak. Türkiye ve herkesten yardım istiyoruz. (DHA)