Ulusal atlet Derya Kunur, gözünü Avrupa Kros Şampiyonası’na dikti

tesbih

New member
Ulusal atlet Derya Kunur, gözünü Avrupa Kros Şampiyonası’na dikti Ulusal ve milletlerarası biroldukça müsabakada madalya kazanan 22 yaşındaki ulusal atlet Kunur, 23 Ekim’de Adana’da 23 Yaş Altı Bayanlar Türkiye Kros Şampiyonası’nda dereceye girerek, Avrupa Kros Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Antrenörü Özkan Yurttaş nezaretinde günde çift idmanla şampiyonaya hazırlanan Kunur, gözünü altın madalyaya dikti.

12 yıldır gösterdiği üstün performansla katıldığı biroldukca müsabakada kürsüye çıkan Kunur, 2018’de Finlandiya’da Dünya Gençler Şampiyonası’nda ve birebir yıl Samsun’da düzenlenen Kulüpler Ligi’nde Türkiye rekoru kırmayı başardı.

Kunur: “Günde 30 kilometre koşuyorum”

Muş Alparslan Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi 1. sınıf öğrencisi Derya Kunur, atletizmde Türkiye rekorları kırıp, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceler elde ettiğini söylemiş oldu.

Avrupa Kros Şampiyonası’na ağır bir idman programıyla hazırlandığını anlatan Kunur, şunları kaydetti:

“Sıkı idman yaparak çalışmalarıma devam ediyorum. Sabah ve akşam olmak üzere çift idman yapıyorum. Günde 30 kilometre koşuyorum. Bu yolda bana takviye olan aileme, antrenörlerime, valimize, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü’müze, Fenerbahçe Spor Kulübüne ve Türkiye Atletizm Federasyonuna epey teşekkür ederim. Sporculuk mesleğimden daha sonra antrenör olmak ve kendim üzere atletler yetiştirmek istiyorum. Köy köy gezip, kız çocuklarının güzel yerlere gelmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. İrlanda Cumhuriyeti’nde gayem altın madalya kazanmak ve ülkemizi en hoş biçimde temsil etmek.”

Yurttaş: “Yarışmanın ciddiyetinin farkında”

Ulusal atletin antrenörü Özkan Yurttaş, hedeflerinin Türkiye’yi en düzgün biçimde temsil etmek olduğunu, bu gayeyle atletlerini hazırladıklarını belirtti.

Bölgedeki biroldukca atletin son devirdeki performanslarıyla ulusal ekiplere seçildiğini anlatan Yurttaş, “Derya biroldukca muvaffakiyet elde etti. Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceleri var. 2 bin ve 3 bin metre engellide Türkiye rekortmenidir. Adana’daki şampiyonada dereceye girerek ülkemizi Avrupa Kros Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı. Emelimiz, Derya’nın orada kürsüye çıkıp, ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmesidir. Hem sabah birebir vakitte akşam egzersiz yapıyor. Müsabakanın ciddiyetinin farkında.” tabirlerini kullandı.

Gençlik ve Spor Muş Vilayet Müdürü Emrullah Güler de ulusal atlet Kunur’un 12 Aralık’ta Türkiye’yi milletlerarası arenada en âlâ biçimde temsil edeceğine inandığını lisana getirdi.

Güler, “Devletimizin sunduğu bütün imkanları onlara seferber ediyoruz. 6 ulusal atletimiz var. Bu sayının artması istikametinde çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımız, atletlerimize sunduğu takviyeleri de artırmaya devam ediyor.” biçiminde konuştu.