Ulusal basketbolcu Şaziye İvegün mesleğinin son maçına çıktı

tesbih

New member
Ulusal basketbolcu Şaziye İvegün mesleğinin son maçına çıktı Basketbol mesleğini Türkiye-Polonya ulusal maçı öncesindeki tertiple resmen noktalayan başarılı ulusal sportmen Şaziye İvegin, “Çok jübileler gördüm. İnsan duygusallaşıyor. Birinci kere ‘Bıraktım’ diye söylem ediyorum. Çok zor” dedi.
Mesleğinde 300’ün üzerinde resmi ulusal maça çıkan, milletlerarası arenada birfazlaca muvaffakiyet yaşayan ve basketbolseverlere tattıran Şaziye İvegin ulusal grubu ve basketbolu bırakmasının akabinde hislerini, meslek planlamasını ve bayan basketboluna dair beklentilerini paylaştı. Avrupa Basketbol Şampiyonası Küme Elemeleri Türkiye-Polonya maçı öncesinde parkeye gelerek spora vedasını yapan tecrübeli eski kaptan ağlamamak için kendini fazlaca güç tuttuğunu, grup arkadaşlarını da tembihlediğini ama vedaların fazlaca sıkıntı olduğunu belirtti.
Basketbolu özleyeceğini söyleyen ulusal atlet İvegin, “Kariyerimde hayli uzun mühlet basketbol oldu. Tutkuyla ve severek oynadım. Aslında 2 sene evvel bırakmıştım lakin pandemi niçiniyle bu biçimde bir tertip yoktu. Bu tertip için Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve bize konut sahipliği yapan İzmit Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. Benim için fazlaca duygusaldı. Kızlara maçtan evvel ‘Ağlamayın’ demiştim lakin onlar bendilk evvel duygusallaştılar. Kendimi fazlaca güç tuttum. Her biriyle hayli kuvvetli, güçlü ve pahalı bir bağımız var. Çok hoş aile olduk. 25 yıllık mesleğim boyunca tüm grup arkadaşlarımla, koçlarımla gönül bağımız oluştu. Bana dayanak olan yöneticilerime, koçlarıma, kadro arkadaşlarıma ve bizi her maçımızda destekleyen, dualarıyla yanımızda olan basketbol severlere, spor severlere, Türk halkına fazlaca teşekkür ediyorum. Birinci kere bıraktığımı söylem ediyorum. Çok güç. Onun haricinde epey fazla sporu bırakan insanların jübilesine denk geldim. İnsan fazlaca fazla duygusallık yaşıyor. Özlüyor. 1 sene daha sonra da olsa, 10 sene daha sonra da olsa insan basketbolu izlerken içimde bir heyecan ve kıpırtı olacak. Bugün de var, yarın da olacak” dedi.

“YİNE BASKETBOLUN İÇİNDE KALACAĞIM”

Basketbolu bırakmasının akabinde meslek planlamasından da bahseden ulusal basketbolcu İvegin, “Çok büyük deneyimlerim ve kazanımlarım oldu. Basketbol, bana maddi manevi epey şey verdi. Artık geri ödeme vakti olduğunu düşünüyorum ve bunu yapmak istiyorum. Kazandığım, yaşadığım her hoş şeyin daha fazlasını yeni kuşaklara, genç kızlarımıza yaşatmak için elimden geleni, bana düşen bakılırsavi yapmak istiyorum. bir daha basketbolun ortasında kalmak istiyorum, kalacağım da. Çok şey kazandım. Çok daha hoşlarını yaşayabiliriz. Gençlerimiz arttan geliyor. Bence gençlerin biraz takviye ve hamasete muhtaçlıkları var. Biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.