Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Şenol Güneş’ten 6-1 daha sonrası şeytani nizam açıklaması!

tesbih

New member
Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Şenol Güneş’ten 6-1 daha sonrası şeytani nizam açıklaması! 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Kümesi 6’ncı maçında A Ulusal Grup, Hollanda’ya deplasmanda 6-1 mağlup olarak başkan olduğu puan tablosunda üçüncü sıraya geriledi. Uğraşın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, “Maçtan evvel farklı beklentilerimiz vardı. Kazanmak ya da birliktee kalarak yarışta olmak istiyorduk. Oyunun tamamına baktığımızda sayımızın 10 kişi olduğu fark etmez, rakibimiz kazanmayı hak etti. Birinciliği kaybettik ve avantaj Hollanda’ya geçti. Kalan 4 maçı da kazanarak, birincilik biraz güç fakat ikinciliği zorlayacağız. Bugün olağanüstü bir dağınıklık oldu. Her maça çıkarken bir umudumuz olduğunu düşünüyorduk. Geçen müddet içerisinde Letonya ve Karadağ maçıyla 15-16 puan olmamız gerekirken, 11 puanda kaldık. Bu bizim için başarısızlık. Oyuncularımın çabasından kuşkum yok. bir daha başaracaklardır. Bundan daha sonraki maçları da kazanıp başarabilirler. Halkımızın beklentisi vardı. Onlara karşı kendimizi mahcup hissediyoruz. İdareye ve bana bağıranlar oldu. İdarenin bu durumda hiç ilgisi yok. Tek sorumlu benim. Seçimleri yapan benim. Başarısızlık da benimdir” diye konuştu.

“ŞEYTANİ BİR SİSTEM VAR. BEN BUNA ALET OLDUM”

Tribünden yükselen istifa seslerini de kıymetlendiren Güneş, “Başarıyı yakalayamadık. Bundan daha sonraki alacağım karar şu anda alacağım bir karar değil. Bunu size sonrasındasında açıklarım. Yanılıyorsam, kusur da benimdir. Bunu oyuncuya yüklemeyi yanlışsız bulmam. Üzgünüm zira bu işe başlarken sıkıntı koşullarda, her insanın isteğiyle geldim. Artık şeytani bir sistem var. Ben buna alet oldum. Seçimlerim, oynattığımız oyun, nizam bunların hepsi eksik olarak gözükebilir. Oyuncu da bakılırsav alıyor, yapıyor. İdare de bize nazaranv veriyor. Her türlü dayanağı veriyor. Ben de bu takviyesi yerine getiremiyorsam hatalıyımdır. Bilhassa Hollanda ve Norveç galibiyetlerinden daha sonra bu puan kayıplarına söylenecek bir şey yok. Kendimizi avutamayız” tabirlerini kullandı.
Türkiye’deki futbol kültürü ve tenkitler hakkında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “Kültürü anlatmayı çalışıyorum. Geldiğimden beri maaşım niye konuşuluyor, bunu anlamış değilim. Bu bu biçimde giderse Türk futbolundan bir şey olmayacağını söylemeye çalışıyorum. Türkiye’de bir tertip var. Bugün bana yapılan yarın benim yerime gelene de yapılırsa yanlış yapılır. Baskıyı kendimiz oluşturuyoruz. Futbol kültürü eğitimle olur. Bir maç kazandık kusursuz olduk. Bir maç kaybettik farklı oldu. Bu kültürün gerçek olmadığını söylüyorum. Bugün başarısızlık teknik adam olarak benim. Türkiye’de alabildiğim en güzel oyuncuları almaya çalışıyorum. Seçimleri güzel yapsaydım, maç kazanırdık. Şu anki görünen tablodan memnun değilim. İnsan hayalleri için yaşar, hayallerine kavuşmak için yaşar. Ülke futbolunun gelişmesini isteyen bir şahısım. Dünya Kupası’na bir daha de katılacağımızı düşünüyorum. Sakin başla düşünülüp karar verilmesinden yanayım. Maaşımla alakalı niye bir yıldır bir taarruz altında olduğumu anlamıyorum. Yanıt vermek istemedim. Bana gelmem için yalvaranlar, maçlar berbat gidince git deniliyorsa, bu biçimde bu tertipte bir yanlışlık var. Gelirken sevinerek geldim lakin bana yalvardıklarını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Güneş, görüşmede tabir ettiği “Türkiye’de şeytani bir sistem var” cümlesinin tekrar hatırlatılması üzerine, “Bir yıldır maaşımla alakalı konuşuluyor. Bir sene evvelinde kimi şeyleri oluşturup, sonuca göre bunu düzenlemek yanlışsız değil. Bunun kampanyasını yapıp hiç bir şey olmuyormuş üzere davrananları gerçek bulmam. Bizim gidişimizle birlikte bu işlerin daha düzgün olmasını istiyoruz. Ebedi burada değiliz aslına bakarsanız” diyerek kelamlarını tamamladı.

Güneş’in Ersin Tertip ve Rıdvan Dilmen’i maksat aldığı tez edildi.