Ulusal okçu Assıya Yılmazer’in amacı Avrupa şampiyonluğu

tesbih

New member
Ulusal okçu Assıya Yılmazer’in amacı Avrupa şampiyonluğu Assıya Yılmazer, 2013 yılında hostes olarak çalıştığı okul servisinde öğrencilerden birisinin babasının ok attığını öğrendi. Öğrencinin velisiyle tanışarak hobi emelli ok atmaya başlayan Assıya Yılmazer, okçuluğa artan ilgisiyle kendisini geliştirmeye ve şampiyonluklar elde etmeye karar verdi.

Katıldığı birfazlaca şampiyonada birincilik elde ederek ulusal ekibe kadar yükselen 31 yaşındaki sportmen, 14-19 Şubat’ta Slovenya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı almayı hedefliyor.

“HOBİ NİYETİYLE BAŞLAMIŞTIM, çabucak sonrasında HAYAT KAYNAĞIM OLDU”

2013 yılında okul servislerinde hostes olarak çalıştığını, bir öğrencinin babasının ok attığını duyduğunu belirten Assıya Yılmazer, şu biçimde konuştu:

“Ben de merak ettim, bir arada ok atmaya başladık. Durağan bir spor olduğu için ok atmayı her vakit istemişimdir. Haftada bir gün hobi gayeli ok atmaya giderdim, o biçimde başladım. Ok atmaya daha sonra düzgünce alışmıştım ve o yayı satın aldım. Konutumun bahçesinde atmaya başladım. çabucak sonrasında antrenör İbrahim Yavuz ile tanıştım. Okçuluğu yapabilmek için ASÜ’yü kazandım. Buraya geldim. Hobi niyetiyle başlamıştım, ondan sonrasında hayat kaynağım oldu.”

Assıya Yılmazer, birinci madalyasını 2018 yılında karma ekiple Türkiye ikincisi olarak aldığını söz etti.

2019 yılında Türkiye şampiyonu olduğunu ve birinci altın madalyasını boynuna taktığını anlatan Assıya Yılmazer, “Hemen akabinde ulusal grup kampına seçildim. Lakin epey güzel atamadım. O kampa birinci katılmanın verdiği bir heyecan vardı. kararı güzel olmadı fakat benim için deneyim oldu. Pandemi periyodunda ok atışlarına orta vermek zorunda kaldık. Ancak bir daha bırakmadım, konutun bahçesinde 2 metre teknik atarak kendimi hazır duruma getirdim.” tabirlerini kullandı.

Assıya Yılmazer, 3 sefer Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini, bu gururun ve mutluluğun epeyce farklı olduğunu lisana getirdi.

2022 yılına da epey süratli başladığını ve yılın birinci salon müsabakasında altın madalya kazandığını vurgulayan Assıya Yılmazer, şunları kaydetti:

Antrenör İbrahim Yavuz ise atletinin Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak olmasının memnunluğunu yaşadıklarını lisana getirdi.

Günde çift idman yaparak hazırlandıklarını belirten Yavuz, “Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. 14-19 Şubat’ta Slovenya’da olacak şampiyona. Bayrağımızı göndere çektirebilmek için tüm çalışmalarımıza ağır bir biçimde devam ediyoruz. En büyük maksadımız de olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” diye konuştu.