Urs Fischer, Demir Kaptan’ın geleceğini açıklıyor

ahmetbeyler

Active member
Ev
Şampiyonlar Ligi
“Trimmel için yeni rol”: Urs Fischer, Demir Kaptan’ın geleceğini açıklıyor

Cuma günü düzenlenen basın toplantısında Union teknik direktörü Urs Fischer, Borussia Mönchengladbach’ta oynanacak bir sonraki maç ve demir kaptanın geleceği hakkında konuştu.

Franz Becki

Antrenman sırasında 1. FC Union Berlin'den Kaptan Christopher Trimmel.

Antrenman sırasında 1. FC Union Berlin’den Kaptan Christopher Trimmel.Matthias Koch/Imago

Bundesliga yavaş yavaş sona eriyor ve 1. FC Union Berlin hala üçüncü sırada. Sezon bugün biterse, bu Köpenicker: Şampiyonlar Ligi için anlam ifade eder. Ancak, Union’ın paylaşmaya isteksiz olduğu 18 puan ve altı maç kaldı. Geçen Cumartesi, Ütüler bodrumdaki çocuk VfL Bochum An der Alten Försterei ile sadece (1:1) berabere kaldı. Pazar günü saat 19.30’da Union, Borussia Mönchengladbach’a konuk oluyor, deplasmanda Köpenickers’a yaklaşık 2.400 taraftar eşlik edecek.

Ütüleri Şampiyonlar Ligi’ne bir adım daha taşıyabilecek bir maç ama Borussia Park’taki karşılaşma hiç de çocuk oyuncağı olmayacak. Antrenör Urs Fischer rakibi iyi tanıyor ve takımından ne bekleyeceğini biliyor. Union baş antrenörü Cuma günü düzenlediği basın toplantısında “Güçlü bir rakip bekliyorum, bunu son birkaç maçta gösterdiler” dedi.

“Gladbach orta alanda çok kompakt ve top kazanmada çok iyiler. Bireysel kaliteye sahip bir takım. Fischer, deneyimli, genç ve genellikle bire bir arayan hızlı oyunculardan oluşan iyi bir karışım” dedi. Ancak İsviçreli oyuncunun gözünü korkutmaktan çok uzak: “İşimizi yapmalıyız ve Gladbach’ta puan almak için çok iyi bir performansa ihtiyacımız var.”

Urs Fischer’den Marvin Friedrich’e: Kararını verdi

Pazar günü Union, geçen sezon Irons’tan Borussia Mönchengladbach’a geçen eski bir tanıdığı Marvin Friedrich ile tanışır. Friedrich, geçen hafta Sport-Bild’de verdiği bir röportajla ortalığı karıştırdı. Stoper, durumundan “kesinlikle mutsuz” olduğunu söyleyerek Gladbach’taki yedek rolünden alenen şikayet etti.

Fischer, “Sonunda Marvin bir karar verdi” dedi. Röportajı “biraz talihsiz” buldu ve koçuyla bu konuda sohbet edebilmeyi umuyor. “Bu adımı atmaya cesaret etti, ancak koç arkadaşımın bu kararı vermek için sebepleri olduğunu varsayıyorum. Dışarıdan birinin yargılaması mümkün değil.”

Kaptan Christopher Trimmel için “yeni rol”

Son olarak Urs Fischer, Juranovic’in transferinden bu yana sahada birkaç dakika kazanan kaptan Christopher Trimmel’den de bahsetti. 36 yaşındaki oyuncu bu sezon 1.557 dakika forma giydi ve takım arkadaşlarına 5 asist bile yaptı. Fischer, “Trimmel’in üstlenmesi gereken biraz yeni bir rol,” diyor.

“Bunu da çok iyi yapıyor. Rolü buna göre kabul ediyor ve halen kaptanımız. Bakalım pazar günü nasıl karar vereceğim. Baştan itibaren kaptanın oynamasına izin vermemek kolay değil, ancak bu sportif bir karar ve elimdeki görev için her zaman daha iyi bir diziliş istiyorum.”