Usiad Habur Hudut Kapısı’nda PCR Testi Kimlerden İstemeyecek

acemşalı

Global Mod
Global Mod
Usiad Habur Hudut Kapısı’nda PCR Testi Kimlerden İstemeyecek Türkiye’nin Irak ülkesine açılan en büyük ihracat hacimli hudut kapısı olan Habur Hudut kapısından geçişlerde dünyayı kasıp kavuran COVİD 19 niçiniyle istenen PCR testi artık istenmeyecek.

Şırnak Valiliği, Şırnak Silopi İlçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Habur Hudut Kapısı’ndan Irak ülkesine geçişlerde dün gece itibariyle iki doz aşısını yapan sürücü ve yolculardan Covid – 19 PCR testi alma zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Milletlerarası Endüstriciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Lideri Nevaf Kılıç, Habur Hudut Kapısı’nda ve Irak İbrahim Halil Gümrük kapısında PCR testi zorunluluğunun kaldırılması sevindirici bir gelişme olmuştur.
Şırnak Valiliğimiz himayesinde Silopi Kaymakamlığı, Habur Mülki yönetim amirliği ve İbrahim Halil Gümrük kapısı amirliğinin pandemi boyunca gerçekleşen saha çalışmaları sonucunda hiç bir hudut kapısında gerçekleşmeyen ve birinci vakit içinderda Habur Hudut Kapısı’nda yürütülen temassız ihracat ile başlattıkları çalışmalar takdire şayan olduğu üzere artık de yapılan saha çalışmaları sonucunda PCR testi alma mecburiliği uygulamasına son verilmiş olması biz iş insanları tarafınca da sevinç ile karşılanmışmıştır. Dedi.

Şırnak Valiliği’ nden yapılan yazılı açıklamada;
Şırnak Valiliğinin himayesinde, Silopi Kaymakamlığı ve Habur Mülki Yönetim Amirliğince Erbil Türkiye Başkonsolosluğu ve İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki Yönetim Amiri ile sürdürülen çalışmalar kararında;

Irak/İbrahim Halil Gümrük Kapısı Mülki Yönetim Amirliği, 29.08.2021 günü itibariyle dünyada geçerli olan aşı tiplerinden iki doz aşısını tamamlayan sürücü ve yolculardan Covid-19 testi alma mecburiliği uygulamasına son vermiştir. Bu durumda, iki doz aşısını yaptırmış olanların geçişine müsaade edilecektir.

İki doz aşısını yaptırmayan ve Irak’a giriş yapacak olan araç sürücüleri ile yolculardan ise 48 saat evvelden PCR test kararı istenecek, test kararınu ibraz etmeyenler mecburî olarak Covid-19 testine tabi tutulacaktır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı