Uyuşturucu için eşi tarafınca fuhşa zorlandı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Uyuşturucu için eşi tarafınca fuhşa zorlandı Ceyda K., konutta yaşadığı sorunlardan kaçabilmek maksadıyla 13 yaşındayken T.A. ile evlendi. Bu evliliğinden kız çocuk sahibi olan Ceyda K., bir süre daha sonra şiddet gördüğü için boşandı. Ceyda K., 21 yaşında ise Ö.K. ile ömrünü birleştirdi.

Bağımlı eşi Ö.K. tarafınca uyuşturucuya başlatılan ve hamileliği boyunca uyuşturucu kullanan Ceyda K., 7’nci ayında krize girerek, erken doğum yaptı. Prematüre dünyaya gelen bebek, Ceyda K.’nin hamilelik sürecinde kullandığı uyuşturucu niçiniyle 4 ay kuvözde tedavi gördü.

EŞ ZORUYLA HIRSIZLIK VE FUHUŞ

Ceyda K., evliliğinde uyuşturucu husus parası için eşi tarafınca evvel hırsızlığa, akabinde da fuhşa zorlandı. Eşi Ö.K., yol kenarına bıraktığı Ceyda K.’ye ‘Burada erkeklerle birlikte ol, akşama krizlik paramızı bulalım’ dedi. Ö.K. cezaevine girince Ceyda K., çocuğunu yurda verip sokaklarda ve parklarda yaşamaya başladı.

ÇOCUKLARINA KAVUŞMAK İSTİYOR

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen Ceyda K.’nin talebini, DHA’nın gündeme getirmesinin akabinde Antalya Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nün de devreye girmesiyle tedavi süreci başladı.

Tedavisi boyunca Ceyda K.’ye maddi dayanak ve barınmayla ilgili Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi gönüllüleri dayanak oldu. Tedavi süreci devam eden ve yaklaşık 2 aydır uyuşturucu kullanmayan Ceyda K. şimdilerde ise kitap okuyor, yürüyüş ve spor yapıyor. Ceyda K., şu an tek isteğinin ise olağan bir işe sahip olup, çocuklarını yanına almak olduğunu söylüyor.

‘ÇOCUKLARIMLA ÇOCUKLUĞUMU YAŞAMAK İSTİYORUM’

Yaşadığı makus günleri geride bıraktığını belirten Ceyda K. Eşimin yüzünden husus bağımlısı olup, berbat günler hayatıştım. 2 ay evvel bırakmaya karar verdim. 2 aydır da kullanmıyorum. Daha keyifli ve huzurluyum. Yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Çalışmak ve çocuklarımla birlikte keyifli bir hayat kurmak istiyorum. Çocuklarımla gezmek, onlarla çocuk olmak, yeniden çocukluğumu yaşamak istiyorum” dedi.

‘ARTIK RAHATÇA UYUYABİLİYORUM’

Uyuşturucu tedavisinin akabinde hayatının büsbütün değiştiğini söyleyen Ceyda K., Kitap okuyorum, gezmeyi, bisiklet sürmeyi seviyorum. Yürüyüş ve spor yapıyorum. Çok uykusuzluk çekiyordum, artık rahatça uyuyabiliyorum, yemek yiyebiliyorum. Beşerler beni görür görmez tuhaf bakıyorlardı ya da bana o denli geliyordu. Şu anda benim de insanlara bakış açım değişti” diye konuştu.

‘BİR İŞE MUHTAÇLIĞI VAR’

Tedavi sürecinde Ceyda K.’nin tüm gereksinimlerini karşılayıp yanında olan Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, Yapılan haberin akabinde Ceyda’nın durumundan haberdar olduk. Kendisiyle irtibata geçip, tedavi sürecinde, türel süreçte, barınması konusunda ve öteki gereksinimleri konusunda kendisine takviyede bulunduk. Yaklaşık 2 aydır kendisi pak ve hayata tutunmaya çalışıyor. Biz de onun bu uğraşına takviye oluyoruz. Daha fazla dayanağa muhtaçlığı var. hayatını idame ettirebileceği, geçmiş zahmetlerini unutacağı, kendi ekmeğini kazanabileceği bir işe gereksinimi var. Bunun için de gönüllülerimizden dayanak bekliyoruz” dedi.(DHA)