Vali Memiş: Hoş bir dana yetiştiren, benim gözümde sanatçıdır

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Vali Memiş: Hoş bir dana yetiştiren, benim gözümde sanatçıdır Erzurum’un Pasinler ilçesinde Doğu Anadolu Ziraî Araştırma Enstitüsü ve DAP Bölge Kalkınma Yönetimi Başkanlığı tarafınca desteklenen ‘Yem Bitkisi Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Tarla Günü’ etkinliğinde hasat yapıldı.

“BİZİM UYGULAMAMIZ DEVLET SİYASETİ OLDU”

Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Fevzi Polat, Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ile çiftçilerin katıldığı aktiflikte konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Tüm imkanlarımızla çiftçimizin yanındayız. Geçen sene Pasinler’den yanıma gelerek dediniz ki bizim patateslerimiz elimizde kaldık. İlçelerde muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza besin yardımı yapıyoruz. Dedik ki bunun yerine patates dağıtalım yaptık. daha sonra marketleri davet ettik Erzurum’da, bizim patateslerimizi satın dedik. daha sonra bizim uygulamamız devlet siyaseti oldu.” dedi.

Erzurum’da 2.5 yıl ortasında büyükbaş hayvan varlığında büyük artış sağladıklarını anlatan Vali Memiş, ”Türkiye genelinde en çok hayvan varlığına sahip olan vilayetlerden birisiyiz. Şu anda büyükbaş hayvan varlığında 850-900 bine gerçek gidiyoruz. kuraklığa ve olumsuz kurallara karşın bunu başardık” tabirlerini kullandı.

”DANA YETİŞTİREN, PATATES YETİŞTİREN SANATKARLAR KADAR DEĞERLİ”

Her vakit çiftçilerin buyruğunda olduklarını belirten Memiş, “Bana nazaran hoş, verimli bir dana yetiştiren kardeşim benim gözümde sanatçı. Televizyondaki sanatçı kadar, ressam kadar, magazinde yer alanlardan benim gözümde eli nasırlı amcam, teyzem fazlaca daha pahalı. Kaliteli patates yetiştiren çiftçimiz, sanatkarlar kadar bedelli ve değerli. Üreten, vatandaşı doyuran sizlersiniz” halinde konuştu.

“SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN SAÇMA SAPAN ŞEYLERE PRESTİJ ETMEYİN”

Çiftçilere bir an evvel aşılarını yaptırmayı da öneren Vali Okay Memiş, ”Lütfen aşılarınızı olun. 2 yıldır tüm dünya bununla gayret ediyor. Aşınızı ihmal etmeyin herkes aşısını olsun. En gözetici şey aşı. Toplumsal medyada dolaşan saçma sapan şeylere prestij etmeyin aşı olun” diye konuştu.

Tarla Günü etkinliğinde eğitimini tamamlayan çiftçilere sertifikaları verildi. Akabinde ekili alanların hasadı yapıldı.