Van Gölü kıyısında yaptığı idmanlarla 1 ayda 3 şampiyonluk kazandı

KesikÇayır

New member
Van Gölü kıyısında yaptığı idmanlarla 1 ayda 3 şampiyonluk kazandı Van’ın Erciş ilçesinde 12. sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Kadir Ünal, antrenörü İzzet Batmaz’ın yeteneğini keşfetmesiyle 5 yıl evvel atletizmle ilgilenmeye başladı.

Hocasının nezaretinde Van Gölü kıyısındaki kumsallarda, gölde ve yüksek rakımlı bölgelerde idman yapan Ünal, kısa müddette kendini geliştirerek başarılı dereceler elde etti.

Katıldığı yarışlarda gösterdiği performansla ailesinin ve antrenörünün gururu olan Ünal, 28-29 Temmuz’da Ankara’da ve 18-19 Ağustos’ta Mersin’de yapılan Atletizmde Olimpik Deneme Yarışları’nda 3 sefer birinci olarak muvaffakiyetini sürdürdü.

”ÜLKEMİN BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM”

Genç atlet Kadir Ünal, antrenörü yardımıyla tanıştığı atletizmde en başarılı atletlerden biri olmak için elinden geleni yaptığını söylemiş oldu.

Şu ana kadar kıymetli dereceler elde ettiğini anlatan Ünal, “Bu başarımdaki en büyük hisse, beni daima destekleyen aileme ve hocama ilişkin. Hocamın nezaretinde Van Gölü kıyılarındaki kumluk alanlarda, suyun ortasında daima idman yaptım. Doruklara tırmandım. Kendimi geliştirerek yarışlara katıldım ve Ankara’da 3 bin metrede, Mersin’de ise 3 bin ve 1500 metre kategorilerinde birinci oldum.

diye konuştu.

”ÇOK BAŞARILI BİR SPORCU”

Atletizm Ulusal Grubu antrenörlerinden İzzet Batmaz, 30 yıllık mesleğinde milletlerarası alanda muvaffakiyet kazanan biroldukça atlet yetiştirdiğini, Kadir Ünal’ın da bunlardan biri olacağını belirtti.

Daima idman yaparak atletinin kondisyonunu artırdıklarını aktaran Batmaz, şöyleki konuştu:

“Kadir üzere gençlerimizi ne kadar epey sokaktan alıp spora yönlendirirsek, ülkemiz için o kadar hoş bir şey yapmış oluruz. Bu niçinle tüm gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum. Kadir onlar için hoş bir örnek. Kısa müddette değerli başarılara imza attı.

Ankara’da ve Mersin’de 3 defa birinci olarak göğsümüzü kabarttı. Onu ulusal kadroya kazandırarak ülkemizin başarılı atletleri ortasına yükselteceğiz. Ülkemizi milletlerarası yarışlarda muvaffakiyetle temsil etmesi için elimizden geleni yapacağız.”

”KADİR ÜZERE YETENEKLİ GENÇLERİMİZİN AİLELERİNİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Batmaz, atlete büyük kulüplerden teklif geldiğini ve onun için en uygun olanı kabul edeceklerini lisana getirirken, “Kadir üzere yetenekli epeyce gencimiz var ve onlara ulaşmaya çalışıyoruz. kimi vakit meskenlere gidip ailelerini ikna etmeye çalışıyoruz.” diyerek kelamlarını tamamladı.