Van’daki aşiret düğününde 3 buçuk milyon lira takı takıldı

KesikÇayır

New member
Van’daki aşiret düğününde 3 buçuk milyon lira takı takıldı Van’da, Ertoşi aşiretinin ileri gelenlerinden Nejdet Bayram’ın oğlu Rızgin Bayram, binlerce kişinin katıldığı düğün merasimiyle dünyaevine girdi.

Son devirlerin en ağır iştirakli düğününde, Ertoşi aşiretinin öne çıkan isimleri yer aldı.

Özel bir alanda yapılan kır düğününe, binlerce kişi iştirak sağladı.

120 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİLDİ

120 küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret önderleri, milletvekilleri, kurum müdürleri, belediye liderleri, politikler, oda liderleri, gazeteciler, spor topluluğu, eş dost ve akrabalar katıldı.

DAMADA 3 BUÇUK MİLYONA YAKIN PARA TAKILDI

Vilayet Sıhhat Müdürlüğü takımları tarafınca aşı standının kurulduğu merasim, yemek ikramının akabinde takı merasimi ile devam etti. Damada 3 milyon 400 bin TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılarak son yılların en epey takı takılan düğünü olarak hafızalara kazındı.

“BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

Düğün merasimine olan iştirakin kendilerini şad ettiğini tabir eden düğün sahibi Nejdet Bayram, “Oğlum Rızgin’in düğününe pahalı insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi onure etti. Hepsine farklı başka teşekkür ediyorum. Bugüne kadar memleketimiz olsun, ülkemiz olsun kimse bizden rahatsızlık duymadı. Elimizden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalıştık. Yurdumuzun dört köşesindeki eş, dost, akrabanın keyifli günlerine şahit olduk. Bugün de onlar bizleri yalnız bırakmadılar. Herkese yine tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİRLİK VE birlikteLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

İş adamı Adnan Bayram ise “Bu memnun günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarıma hürmetler sunuyorum. Birlik ve birlikteliğimiz her vakit bir bütün olsun ve daim olsun.” tabirlerini kullandı.

“BU KADAR KALABALIK DÜĞÜN GÖRMEDİM”

Toy büyüğü iş adamı Pir Mahmut Yavuz da birinci kere bu kadar kalabalık bir düğüne iştirak ettiğini söz ederek, “Çok düğünlere gittim, fazlaca düğünler gördüm ancak bu kadar kalabalığını görmedim. Bu iştirakler her şeyi güzelleştiriyor. Bilhassa birlik ve birlikteliği. Bizim de doğuda bilhassa birlik ve birlikteliğe epey muhtaçlığımız var. Ben bu çerçevede gelin ve damada her iki cihanda saadet diliyorum.” dedi.

GEÇ SAATLERE KADAR HALAY ÇEKİLDİ

Binlerce kişinin bir ortada halay çektiği düğün merasimi gece geç saatlere kadar devam etti.