Vazgeçilmez Robin Knoche ve Rani Khedira’yı bekliyorum

ahmetbeyler

Active member
Salı günü Berlin-Köpenick’te halka açık bir eğitim vardı. 100’den biraz fazla seyirci, 1. FC Union Berlin profesyonellerinin son olumsuz seriye nasıl katlandıklarını izlemek için An der Alten Försterei stadyumunun yan tarafına doğru yola çıktı. Ancak çoğunluk öncelikle kimin sahada olduğunu, kimin olmadığını görmek için geldi.

Uzun süredir sakatlanan András Schäfer’in yanı sıra, Rani Khedira ve Robin Knoche gibi iki normal oyuncu da hâlâ eksik. İlki altı hafta önce Walldorf’ta oynanan kupa maçında sakatlanmıştı, Knoche geçen Çarşamba günü Real Madrid’de oynanan maçın öncesinden bu yana forma giyememişti.

Kaptan yardımcısı Khedira, kaptan Christopher Trimmel’in şu anda yedek kulübesinde bir yerle yetinmek zorunda olması ve sahadaki hakimiyetinin eksik olması nedeniyle bu kadar önemli olsa da, Knoche’nin yokluğu da sayılarla ölçülebilir. Üç yıl önce yaz aylarında Iron takımına katıldı ve geçen haftaya kadar tam üç maç kaçırdı. Union üçünü de kaybetti.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Madrid’deki 0:1 ve Hoffenheim’a karşı alınan 0:2’lik maçın ardından bu korkutucu rekor daha da arttı: savunma organizatörü olmadan beş maç, beş yenilgi. 31 yaşındaki oyuncunun teknik direktör Urs Fischer’in sisteminde yeri doldurulamaz. Bernabéu’da olağanüstü bir gün geçiren ancak üç gün sonra Hoffenheim’a karşı her iki golde de doğrudan yer alan Leonardo Bonucci de aynısını yapmadı.

Knoche geri döndüğünde İtalyan Avrupa şampiyonunun nasıl bir rol oynayacağı sorusu hâlâ akıllarda kalacak. “Bu konuyu hocamızla konuştuk. Kariyerimde zaten arka dörtlü ve üçüncü mevkide oynadım. Çoğu zaman ortada oynadım ama sağa gitmem benim için sorun değil. Bonucci Salı günü yaptığı açıklamada, “Bunu milli takımda ve Juventus’ta birkaç kez yaptım” dedi.

Urs Fischer sadece eğitmen olarak değil aynı zamanda sunum yapan kişi olarak da talep görüyor

Ne pahasına olursa olsun Knoche’nin yerine meydan okumak istemiyor. Ancak Bonucci’nin sağ tarafa transferi kesin bir başarıdan başka bir şey değil. Danilho Doekhi, son aylarda Hoffenheim’a karşı yaptığı birçok hataya rağmen istikrarlı bir şekilde istikrarlı bir performans sergiledi. Dev aynı zamanda gol tehdidi oluşturuyor, dolayısıyla Fischer onu aslında takımdan çıkaramaz.

İsviçreli oyuncu, bugünlerde giderek daha da netleştiği üzere, antrenörlük işinin yanı sıra moderatörlük konusunda da talep görüyor. 1. FC Union Berlin’in şimdiye kadar sahip olduğu en güçlü kadro, bazı egoistlerin ve yedek kulübesinde oturmak istemeyen alfa hayvanlarının bir araya gelmesi anlamına geliyor. Bonucci, Avrupa’daki diğer birçok üst düzey oyuncu gibi neden Suudi Arabistan’a taşınmadığı sorusunu sportif tutkularını öne sürerek reddetti.

Bonucci sadece takım arkadaşlarını izlemeye gelmedi. Şimdilik genç meslektaşlarına liderlik eden Bone rolünü üstleniyor. Peki ya Union’ın “Bay. Vazgeçilmez” yakında yeniden tamamen dayanıklı olacak mı? Bu arada Khedira pozisyonundaki personel de daha az heyecan verici değil. Alex Král, savunmanın önünde bu genç sezonun ilk birkaç haftasında kesinlikle güvenilir olduğunu kanıtladı. Çek oyuncu da kendi isteğiyle yerinden vazgeçmeyecek ve yine de Knoche ve Khedira olmadan Demir Adamlar’ın işine yarayacak gibi görünmüyor.