Vitor Pereira’dan ayrılık argümanlarıyla ilgili açıklama: Burada olmaktan dolayı gururluyum

tesbih

New member
Vitor Pereira’dan ayrılık argümanlarıyla ilgili açıklama: Burada olmaktan dolayı gururluyum Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Vitor Pereira, 2-2 biten Beşiktaş derbisinin akabinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

“SPEKÜLASYONLAR YAPILABİLİR FAKAT BEN UMURSAMIYORUM”

Portekizli çalıştırıcı, kendisi hakkında çıkan diğer gruplarla ilgili görüşmeleri savı ile ilgili olarak, “Gerçekten birlik olmuş bir ekip gördüm, taraftarı, hocası ve lideri için. Taraftarın odağının etkilendiğini düşünmüyorum. Spekülasyonlar yapılabilir lakin ben umursamıyorum. Burada olmaktan dolayı gururluyum ve konuşulanları umursamıyorum“ diye konuştu.

“TARAFTARIN HİSLERİNİ KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR“

Sarı-lacivertli taraftarın Lider Ali Koç’u istifaya davet etmesi hakkında da konuşan Pereira, “Öncelikle yapmamız gereken şey çalışmalara devam edip puanları telafi etmek. Yarın önümüzdeki maça odaklanacağız. Birlik olmamız gerekiyor. Ekipte bir birlik havası var. Puan farkını kapatmak istiyoruz lakin futbolda her şeyi denetim edemiyorsunuz. Liderimiz bizi her vakit destekledi, bize yardım etti ve en düzgün kaideleri bize sundu. Taraftarın hislerini kabul etmemiz gerekiyor. Tutkulu bir taraftarımız var, bu reaksiyonları doğal olarak anlamamız gerekiyor lakin bizim de onlar için savaşmaya devam etmemiz gerekiyor“ formunda konuştu.

“TERCİH YAPARKEN EN DÜZGÜNÜNÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Vitor Pereira, oyuncuların performansı hakkında da, “Maçtan öncede belirttiğim üzere Mert Hakan sahiden hayli sevdiğim bir oyuncu. Ruhuyla oynuyor fakat o bir sakatlıktan geldi. Yeni döndükten daha sonraki vakit içinderda fizikî durum birebir düzeyde olmuyor. Fizik düzeyi en uygun düzeyde değil. Bugün oyuna girdiğinde ekibine yardım etmek için en güzelini yaptı. İrfan cezalıydı ve bu periyotun birinci günlerinde idman yapamadı bileğindeki sorundan dolayı. Onun yerine oynayan Rossi fazlaca âlâ bir performans sergilemişti. Bugün oynayan herkes hayli çalıştı. Benim için oyunun kararınun bu türlü kıymetlendirilmesine hürmet duyarım. Nitekim güzel oynadığımızı düşünüyorum. Mert ve İrfan ekibe yardım ettiler. Sosa konusunda biz birinci 11’e karar verirken idmanlarda günlük olarak oyuncuları görme fırsatı oluyor ve olabilecek en düzgün 11’i alana sürüyoruz. Bize bakılırsa maça çıkabilecek en âlâ 11 buydu. Kazanmış olsaydık ‘a, b ve c oyuncusu oynasaydı’ yorumu olmazdı. Biz de tercih yaparken en uygununu yapmaya çalışıyoruz“ dedi.

“SZALAI ÇABUK BİR FUTBOLCU“

Attila Szalai’nin fazlaca çabuk bir futbolcu olduğunu lisana getiren Pereira, “Ferdi bir sakatlık yaşadı. Tahlil bulmamız gerekiyordu ve onun atak defans yapabilecek kapasitede olması sebebiyle bu biçimde bir tercihte bulunduk. Bu tercihten dolayı birliktee kalmadık“ formunda konuştu.