Voleybolcu Simge’ye manalı ödül

tesbih

New member
Voleybolcu Simge’ye manalı ödül Türkiye ve milletlerarası alandaki başarılarıyla şimdiden voleybolun efsane isimleri ortasına giren Bayan Voleybol Ulusal Ekibi ve Eczacıbaşı Dynavit’in ‘Atom Karınca’ lakaplı liberosu Simge Şebnem Aköz’ü memleketi olan Amasya’daki hemşehrileri özel olarak ödüllendirdi.
Amasya Vilayet Dernekleri Konfederasyonu (ADERKON), Amasya Gümüşhacıköy’lü olan Aköz’e muvaffakiyet plaketi ve Amasyaspor forması takdim etti. Yurtiçi ve yurtharicinden bir epey ödül sahibi olan, yıllardır Filenin Sultanları ve Eczacıbaşı Dynavit’nin değişmez oyuncuları içinde yer alan Simge Aköz bu yaz ulusal ekiple katıldığı Milletler Ligi (VNL) ve Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda bronz madalyaya ulaşırken, Tokyo Olimpiyat oyunlarında da 5’nci olarak bugüne kadar gösterilen en büyük başarıyı elde etti. Simge plaketi almaktan gurur duyduğunu belirtirken, plaketi takdim eden ADERKON Lideri Nurullah Karakuş, ‘Burada yalnızca Konfederasyonumuz değil tüm Amasya’nın selamını getirdim’ dedi.
İstanbul Sarıyer’deki Eczacıbaşı Dynavit Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette ADERKON Lider Nurullah Karakuş ve eşi Şenay Karakuş, Onursal Lideri İsmail Aktaş, Lider Yardımcısı Abdullah Gül, Tertip Konseyi Lideri Sibel Duran yer aldı.
Buluşmada son derece memnun görünen Simge Aköz, ‘Çok onur ve gurur duydum. Bu ziyaretinizden ve sunduğunuz muvaffakiyet plaketinden dolayı epeyce duygulandım. Bundan daha sonra düzenleyeceğiniz tertiplerde da fırsat buldukça yer almak isterim. Ben bir öğretmen çocuğu olarak Samsun’da doğdum fakat Ailem Amasya’nın Gümüş köyündendir. Amasyalı genç kızlarımıza sporla ilgilenmelerini tavsiye ederim. Memleketim olan Amasya’ya sizin aracılığıyla selamlarımı gönderiyorum’ diye konuştu.
Amasya’yı temsilen Aköz’e ikramlarını ve teşekkürlerini sunan Nurullah Karakuş ise ‘A ulusal grubumuzun liberosu ve bununla birlikte Eczacıbaşı Dynavit kaptanı olan hemşehrimiz Simge Şebnem Aköz tüm Türkiye’nin yanında bilhassa biz hemşehrilerini ayrıyeten gururlandırmıştır. Bir Amasyalı olarak Aköz’ün başarılarından epeyce duygulandık ve onur duyduk. Kendisine bu plaketi ve Amasyaspor formasını verirken yalnızca Konfederasyonumuz değil, Valimiz, Belediye Liderimiz ve milletvekillerimiz, kaymakam ve ilçe belediye liderlerimizin da selamlarını getirdik’ dedi.