Yangın bölgesinde jandarma ile çatışan kişi öldü

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Yangın bölgesinde jandarma ile çatışan kişi öldü Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen orman yangınlarına yakın bölge olan Alatepe Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Ayhan Öner dün akşam saatlerinde elindeki silah ile evvel Alatepe’deki Paraşüt tesislerine çıktı. Tesislerin işletmecisinin pompalı tüfeğini ele geçiren akabinde işletmeciyi ve vatandaşları elindeki pompalı tüfekle tehdit ederek sağa sola bağıran Öner için tesis çalışanları ve köylüler jandarmadan yardım istedi.

KÖYDE KABUS YAŞATTI

Öner bu kere Alatepe köyü içerisine gelerek ailesinin yaşadığı meskene girdi. Meskenin etrafını çeviren jandarma güçlerine ateş etmek isteyen daha sonra vazgeçen Öner’i, kumandanlar yaklaşık üç saat boyunca ikna etmeye çalıştı. Köye giriş çıkışlar denetim altına alınırken bölgeye çevik kuvvet grubu gönderildi.

JANDARMALARA ATEŞ AÇTI

bir süre daha sonra elindeki pompalı tüfekli askerlere ateş açan Öner, hadisede yaralandı. Öner’e birinci müdahaleyi köydeki Hekim Özer Bektaş ile hemşire Ayşegül Özdemir yaptı. Akabinde ambulans ile Milas’daki özel bir hastaneye kaldırılan Öner kurtarılamayarak hayatını yitirdi.

DAHA ÖNCEDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Öner’in olayı ile ilgili açıklama yapan Alatepe Köyü eski muhtarı Mehmet Atıcı “Bize epeyce yakın olan yangın bölgesine köylülerle gidip yardım ediyorduk, daima destekler yaparken bu biçimde bir şey başımıza geldi. Ayhan’ın ruhsal buhran içerisindeydi. Daha öncede köyde kabus yaşatmıştı. Durumu kaymakamlığa ve jandarmaya bildirdik. Gerekli isimli süreçler yapıldı lakin Ayhan’ın tedaviye gereksinimi vardı. bir daha hudut krizine girdi, bu defa berbat sonuçlandı. Akli istikrarı yerinde değildi, bildiğimize göre jandarmalar durdurmak için ayağına ateş etmişler lakin yere eğilince karın bölgesine gelmiş mermi” diye konuştu.

Öner’in cenazesinin otopsi için Muğla İsimli Tıp Kurumu’na gönderildiği, köyde olayla ilgili büyük şok yaşandığı açıklandı.