Yardım kamyonu alkışlarla uğurlandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Yardım kamyonu alkışlarla uğurlandı
Lüleburgaz Belediyesi’nin başlatmış olduğu yardım kampanyası için toplanan yüzlerce koli yardım materyali dün gece yarısı Marmaris ve Manavgat’a hakikat yola çıktı. Gönüllüler ve belediye işçisinin tek tek itinayla hazırladığı yardım kolileri alkışlar eşliğinde uğurlandı. Öte yandan kimi yardım gereçlerinin ortasından çıkan notlar ise duygulandırdı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin yangın bölgelerinden davet daha sonrası başlatmış olduğu yardım kampanyasına Lüleburgazlılar duyarsız kalmadı. Kısa müddet içerisinde davete cevap veren binlerce Lüleburgazlı Marmaris ve Manavgat’taki orman yangınları kararındaki yaraları sarmak için harekete geçti. İki günlük müddet içerisinde Lüleburgazlılar ayakkabıdan yanmaz kıyafete, yanık kreminden barete kadar onlarca çeşit eseri toplamayı başardı.

Tek tek kolilendiler

İki gün boyunca gelen yardım gereçleri Lüleburgaz Belediyesi çalışanları ve gönüllüler tarafınca tek tek ayrılarak kolilendi. Gönüllülerin yardım gereçlerini kısa müddet ortasında hazırlamak ağır uğraş gösterdiği kutulama çalışmaları sonunda gereçler tek tek kamyona yüklendi.

Alkışlar eşliğinde uğurlandı

Marmaris ve Manavgat yangınlarından ziyan nazarann vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası kararında kamyona yüklenen yardım materyalleri alkışlar eşliğinde uğurlandı. Lüleburgaz’ın yanı sıra Babaeski ve Büyükkarıştıran’dan da epey sayıda vatandaşın yardım materyali gönderdiği kamyon en kısa müddet içerisinde Marmaris’te olacak.

Çıkan notlar duygulandırdı

Öte yandan yardım materyallerin kimilerinin ortasından çıkan notlar duygulandırdı. Kiminin cebindeki son parayla, kiminin harçlığıyla gönderdiği yardım gereçlerinin ortasından çıkan notlardan kimilerinden satır ortaları ise şöyleki;

“Yapamadıklarımızın farkındayız. Bizi affedin. Yaralarımızı sarıp kuvvetli bir biçimde tekrar ayağa kalkmak için kolunuza girecek bir Türkiye, koca bir millet yanınızda.”

“Acınızı ailemizin acısı üzere, kendi acımız üzere hissettik. Yaralarınıza bir nebze merhem olmasını dileriz. Geçmiş olsun.”

“Az da olsa yaralarınızı sarmak istedik. Yalnız değilsiniz.”

“İmkanım bu kadar. Keşke fazlasını yapabilsem. Rabbim yardımcınız olsun.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı