Yasal yurtta: 50 bin yatak Kaçak yurtta: 150 bin yatak

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Yasal yurtta: 50 bin yatak Kaçak yurtta: 150 bin yatak “senelerdır gelen felaketi çığlık çığlığa Ankara’ya raporladık, anlattık. Sesimizi duyuramadık” diye isyan eden TÜYİS Lideri Umut Gezici, “Türkiye’de kaçak 150 bin yataklı ve kontrolsüz yerlerde üniversiteliler risk altında” dedi.

Antalya’
da üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un vahşice öldürülmesi üzerine gözler yurtlara çevrildi. Tüm Yurt ve Özel Barınma Hizmetleri Patronları Sendikası (TÜYİS) Lideri Umut Gezici, “Kaçak yurtlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile tekraren görüşüp, raporlar yazıp, ihbarda bulunarak, uyardık. Kör ve sağır olmayı seçtiler” dedi.

150 BİN YATAK KAÇAK

Gezici şu biçimde konuştu: “Devlet kontrolünde bize bağlı 230 yurtta 50 bin yatak kapasitemiz var. Türkiye’deki kaçak yatak sayısı ise denetlenenin 3 katı 150 bin. Üniversiteliler bu kaçak yerlerde barındırılıyor. Bu 150 bin yatak, kayıtlarda ‘yurt’ görünmediği için denetlenmiyor.”

KONTROL YAPILMIYOR

“Antalya’daki vahşetle ilgili Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünü aradım. ‘Burası yasal bir yurt mu?’ diye sordum. ‘Hayır’ dediler. ‘niçin kapatmadınız?’ dedim, sustular. Kapatmayanlar da cinayeti işleyen kadar hatalıdır. Doğu ve Güneydoğu’da bir tane bile özel öğrenci yurdu yok. Tarikat, cemaat ve kaçak işletmeciler ve 50, 100 hatta bin yataklı yerleri var. Sokakta yürürken bile en az 70, 80 tane kaçak yere denk gelirsiniz”

“BAŞLARINA HER AN HER ŞEY GELEBİLİR”

Anne babalara seslenen Lider Gezici, “Çocuklarınızı muhakkak ne olduğu belgisiz denetlenmeyen, bu yerlere bırakmayın. Başlarına her an her şey gelebilir. Yalnızca öldürülme üzere düşünmeyin. Uyuşturucu, fuhuş, tarikat cemaat üzere pek epey tehlike var” dedi.