Yaşlı bayana ağır bakımda azap tezi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Yaşlı bayana ağır bakımda azap tezi Şeker, kalp ve tansiyon hastası Güzide Gür (75), teze göre geçen 31 Mayıs’ta rahatsızlandı ve ailesi tarafınca merkez Çukurova ilçesindeki bir özel hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan acil müdahalenin akabinde tabip, Gür’ün 1 hafta boyunca ağır bakımda yatması gerektiğini söylemiş oldu.

Aile ise yaşlı bayanı hastaneye teslim edip konutlarına döndü.
Yaşlı bayan, ağır bakımda tedaviye alındıktan daha sonra argümana göre korona virüs sebebi öne sürülerek ailesiyle görüştürülmedi. Ayrıyeten yaşlı bayan, hasta bakıcı, hemşire ve güvenlik vazifelisi olmak üzere toplam 4 kişi tarafınca da darp edilip tehdit edildiği ileri sürüldü.

MORLUKLARI FARK ETTİLER

7 Haziran günü taburcu olduktan daha sonra Güzide Gür, konuta gittiğinde ailesinin morlukları fark etmesi üzerine başından geçen olayı anlattı. Bunun üzerine aile evvel darp raporu aldı akabinde da Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne giderek hastaniçin şikayetçi oldu.
Yaşlı hanımın çocukları, hastaneye gittiklerinde ise rastgele bir muhatap bulamadı.

HASTANE TEZLERİ KABUL ETMEDİ

Hastane idaresi ise tezleri kabul etmedi. Hastane idaresi, Güzide Gür’ün nöroloji hastası olduğunu, geceleri kriz geçirdiğini, ne yaptığını bilmediğini ve kendisine ziyan verdiğini belirtti. Ayrıyeten idare, hastanın kolundaki morluklarında serum ve iğniçin olduğunu, bacağındaki morlukların ise kendisine ziyan verdiği için yaşandığını söyleyerek darp savlarını kabul etmedi. Ayrıyeten hastane idaresi, güvenlik kamerası manzaralarını incelediklerindeyse hastanın gece saatlerinde sondasını çıkarıp çöp kutusuna attığını, bu kutuyu da çalışanlara fırlattığını gördüklerini söylemiş oldu.

“O 4 KİŞİYİ TANIRIM”

Şeker, kalp ve tansiyon hastası Güzide Gür, bu işe karışanların en ağır biçimde cezalandırılması gerektiğini isteyerek, “Beni 2 erkek tuttu yakaladı, ben ‘Kurban olayım bırak beni’ dedim fakat bırakmadı. Bana ‘Doktor istediğiniz kadar azap yapın’ dedi. Tabip demiş. Hastaneye gidersem ben o 4 kişiyi tanırım. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Öte yandan Güzide Gür, ağır bakımdayken kendisine bayılana kadar sert bir biçimde 4 iğne yapıldığını söylemiş oldu. Yaşlı hanımın kızı Hanse Çambel ise annesinin azap gördüğünü öne sürerek, “Annemi hastaneye yatırdığımızda annem diyor ki resmen bana azap yaptılar. 3 erkek 1 bayan tarafınca azap görmüş. Annemi bağlamışlar. Annem ‘yapmayın’ diyerek yalvarmış lakin onlarda ‘Doktorun müsaadesiyle biz sana bu biçimde yapıyoruz’ demişler. Biz annemi sağlam, ayakta gönderdik. Geldiğinde resmen meyyit üzereydi. Kollarında, bacak tarafında ve bedeninin diğer yerlerinde morluklar var” sözlerini kullandı.

Annesinin mevtle de tehdit edildiğini söyleyen Çambel, “Anneme birde orada çuval göstermişler. Seni bu çuvala katarız, ya dağa, ya da suyun içerisine atarız demişler. Ayrımcılık yapmışlar. Darp raporu aldık, şikayetçiyiz” dedi. İHA