Yeni Malatyaspor’un Maço Baba’sı ve Fatma Ninesi bir daha tribünlerde

KesikÇayır

New member
Yeni Malatyaspor’un Maço Baba’sı ve Fatma Ninesi bir daha tribünlerde İlerleyen yaşlarına karşın gönül verdikleri ekipleri Yeni Malatyaspor’u yalnız bırakmayıp tribünden dayanak veren Fatma ve Orhan Memnun çifti, yeni dönemde taraftarların maçları izleyebilmesi sonucunın akabinde yeniden stada girmenin memnunluğunu yaşıyor.

YAZ KIŞ DEMEDEN KENTTEKİ TÜM MAÇLARA GİDİYORLAR

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Doğanşehir ilçesinden mahalleliler sayesinde Yeni Malatya Stadı’na gelerek sarı-siyahlı ekibi yalnız bırakmayan 73 yaşındaki Fatma Keyifli ile 65 yaşındaki Orhan Memnun çifti, sıcak soğuk demeden tüm iç saha müsabakalarında batı tribünündeki yerlerini alıyor.

Maç öncesi teknik yöneticiye muvaffakiyet dileyerek çiçek vermeyi gelenek haline getiren çiftin memnunlukları, gruplarının kazanması halinde katlanarak artıyor.

AYLAR SÜREN TRİBÜN HASRETİ BİTTİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında maçların izleyicisiz oynanması sonucunın alınması daha sonrası Keyifli çifti, 46 yıllık Malatyaspor sevgisinden uzakta kalmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonunun yeni dönemde tribünleri çeşitli kısıtlamalarla da olsa açma sonucu almasıyla Memnun çifti, tekrar kadro ve taraftarlarla buluşma fırsatı yakaladı.

“CEZAEVİNDE GİBİYDİK”

Malatya tribünlerinde “Maço Baba” olarak bilinen Orhan Memnun, 1975’ten bu yana Malatyaspor’un maçlarını takip ettiğini söylemiş oldu.

Memleketini hayli sevdiği için tüm iç ve dış saha maçlarını takip ettiğini belirten Memnun, “Maçlara gidemediğimiz için üzülüyorduk. Telefondan izliyordum maçları. Heyecanımı daha yenemedim. Hala maçlara gidemediğim için sorun var içimde. Maçlara gidemediğimiz için epeyce sıkılmıştık. Telefon ve televizyondan izlediğimiz imaj o heyecanı bize vermedi. Çocuklarım da sıkıldı. Biz burada maçların oynandığı sırada cezaevinde kalmış üzere olduk.” diye konuştu.

İlçede bulunan vatandaşların ve komşularının maç günü kendilerine yardımcı olduğunu lisana getiren Keyifli, “Maç günü buradan izlemeye giden olursa, arabasının yakıtını alıyoruz. kimi vakit de kulüpten bizi gdolayıyorlar. Kış, yağmur, dolu da olsa kesinlikle bizim statta olmamız lazım. Malatya’nın maçlarına 1975’ten bu tarafa gidiyorum. Malatya’nın taraftarı statta bulunursa, daha düzgün oluyor. Bizim olmamız futbolculara da cüret veriyor. Bir ben değilim. Taraftar olarak herkes sıkıldı ve üzüldü. bir daha taraftarlarla maç izlemeyi fazlaca özlemiştim. Sevinçliyim, memnunum.” sözlerini kullandı.

FATMA MEMNUN: “STADI, MALATYASPOR’U ÖZLEDİM”

Tribünlerde “Fatma Nine” olarak bilinen Fatma Keyifli, eşiyle birlikte tüm maçlara gittiğini aktardı.

Statların taraftara açılmasının akabinde maçları kaçırmayacaklarını anlatan Fatma Keyifli, “Yağmur demeyiz, kış demeyiz, her maça gideriz. Karda, kışta epey güçlü vakit içinderda maça gittik. Her vakit eşimle maçlara gidiyorum. Çok seviniyorum, taraftarlar maça gitmediği vakit futbolcular oynayamaz. Stadyumlar kapalı olduğu vakit televizyondan izliyorduk. Natürel ki hasret duyduk. Stadı özledim. Malatyaspor’u özledim. Allah Malatyaspor’umuzu utandırmasın. Biz çocuklarımızla gidiyoruz lakin bu salgın yüzünden epey moralimiz bozuldu. Rabbim yollarını açık etsin. Bundan maçlara gideceğiz. Stadyumların yeniden açılması niçiniyle fazlaca memnunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

KOMŞU AKBAŞ: “ALLAH ONLARA SAĞLIKLI UZUN ÖMÜR VERSİN”

Keyifli çiftini iç saha maçlarına otomobiliyle götüren Münür Akbaş, kendisinin de ileride Orhan ve Fatma Keyifli çifti üzere heyecanlı bir biçimde maçları takip etmek istediğini belirtti.

Malatyaspor hayranı olduğunu aktaran Akbaş, şunları kaydetti:

“Orhan amca ve Fatma teyzeyle birlikte 3 yıldan beri bilhassa Malatya’da olan maçlara gidiyoruz. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin. Malatyaspor’un maçının olduğu gün, mesela maç pazar günüyse, cumartesi gününden Orhan amca beni arıyor. ‘Maç saatindilk evvel hazır ol, daima birlikte gideceğiz.’ diyor. Ben de ‘Orhan amca başım üstüne.’ diyorum. Maçtan 3-4 saat evvel stada gidiyoruz. Maçı da büyük bir heyecan ve hevesle takip ediyorlar. Malatyaspor’a büyük takviye veriyorlar.”

Kovid-19 önlemleri kapsamında stadyumların izleyiciye kapalı olduğu vakit içinderda Keyifli çiftinin büyük hüzün duyduğunu anlatan Akbaş, “O süreçte Fatma teyze ve Orhan amca sıradan eza çekti. Çok üzüldüler ancak artık stadyumlar taraftara açıldı. Hatta geçenlerde Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçına gittik. Yüzlerindeki sevinci anlatamam, epeyce heyecanlıydılar.” diyerek kelamlarını tamamladı.