YKS tercih sonuçları belirtildi! ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı…

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
YKS tercih sonuçları belirtildi! ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı… 2021-YKS yükseköğretim programlarına merkezi tercih sonuçları erişime açıldı. ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün attığı tweet ile YKS tercih sonuçlarının belirtildiğını duyurdu. YKS neticelerina nazaran bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtları 4-8 Eylül 2021 tarihleri içinde yapılacak

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar imtihan sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden yahut taşınabilir uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç dokümanı gönderilmeyecek.

KAYIT İÇİN GEREKLİ DOKÜMANLAR

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı yahut onaylı örneği ya da yeni tarihindeki mezuniyet evrakı

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında yahut mezuniyet evrakında belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî doküman (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin ismi yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim fiyatının ödenmesi ile ilgili evrak

e) Kayıttan evvel belirlenip üniversite tarafınca ilan edilecek öbür evrakların aslı yahut üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafınca http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sıkıntıları için askerlik şubelerine, kredi konusunda detaylı bilgi için de üniversite rektörlüklerine yahut Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel ayrıntıları de dâhil), Yükseköğretim Şurası Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafınca elektronik ortamda iletilecektir.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt süreçleri tamamlandıktan daha sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2021-YKS neticelerina göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan yahut kaydolmama niçiniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafınca merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih fiyatı 25,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme fiyatını yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler sürece alınmayacak. ÖSYM İdare Şurasının 14.01.2019 tarihindeki sonucu gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme fiyatı alınmayacaktır.