Yolsuzluk yapanların hepsini bakılırsavden aldım

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Yolsuzluk yapanların hepsini bakılırsavden aldım Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, SGK’da milyarlık ilaç ve tıbbi aygıt yolsuzluğuna ismi karışan lider ve hayli sayıda bürokratı nazaranvden aldığını, bakan yakınlarını korumadığını bildirdi.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, SÖZCÜ’nün “SGK’da milyarlık ilaç ve tıbbi aygıt operasyonu” başlığıyla kamuoyuna duyurduğu yolsuzluk hakkında birinci sefer konuştu. Soruşturmayı misyona gelir gelmez kendisinin başlatmış olduğunı ve bu kapsamda SGK Lider vekili ile epeyce sayıda bürokratı nazaranvden aldığını açıklayan Alım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir akrabasının yolsuzluk soruşturmasına alınan şirketin ortağı olduğu tezlerine, “hiç bir siyasetçi beni arayıp, ‘Şunum olur, bunum olur’ demedi” dedi. Alim’in misyondan aldığı bürokratlar içinde Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’in yeğeni de bulunuyor. Alım, açıklamalarının çabucak akabinde SGK Lider Yardımcısı İsmail Yılmaz ile SGK Rehberlik ve Teftiş Lideri Mustafa Apaydın’ı da dün bakılırsavden aldı.

Vedat Alım

Alım, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi’nde SGK’da lider ve daire liderlerinin neden misyondan alındıkları sorusuna “Bu liderleri, bürokratları değiştirmemiz bu çabada daha aktif bir grup kurma arayışından ötürüdır. Elimize ulaşan bilgilerden, soruşturmalardan kaynaklanmaktadır” dedi. Toplumsal sigortalar sisteminde yerin altında çalışan maden çalışanının, direğin doruğundaki elektrik emekçisinin ödenmiş primleri olduğunu söz eden Alım, “Onların emeğinden kimseye beş kuruş çaldırmayız” diye konuştu.

KİMİN YAKINI DİYE BAKMAM

Alım, yolsuzluk savlarına ismi karışan şirketin ortakları içinde İçişleri Bakanı’nın akrabasının olduğu savlarına ise, “Biz kimin yakını olduğuna bakmayız. Bu yolsuzluğu ben ortaya çıkarttım. Ben nazaranvlileri nazaranvden alırken, bu süreçleri durdururken hiç bir siyasetçi de hiç kimse de beni aramamıştır” karşılığını verdi.

İsmail Yılmaz

“Soruşturmaları ben başlattım” demişti, o da vazifesinden alındı

Birinci soruşturmada SGK Lider Vekilliği bakılırsavinden alınarak bakanlık müşavirliğine atanan SGK Lider Yardımcısı İsmail Yılmaz ile evvel vekaleten daha sonra da asaleten uzun yıllar SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı koltuğunda oturan Mustafa Apaydın dün Resmi Gazete’de yayımlanan atama sonucuyla nazaranvlerinden alındı. Yılmaz, Sözcü’ye “Benim bakılırsavden alınmamın soruşturmayla ilgisi yok. Bilakis o soruşturmaları ben başlattım” demişti.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster