Yürek burkan imaj: Hastaneye bu biçimde gdolayıyor…

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Yürek burkan imaj: Hastaneye bu biçimde gdolayıyor… Tunceli merkeze bağlı 30 haneli Okurlar Köyü’nde 2007 yılında yapılan kadastro çalışması sırasında köy içine kadar gelen yolun büyük kısmı özel mülkiyet alanına dahil edildi.

Bu niçinle köyün yolu hanelere 800 metre kala son buluyor. Çoğunluğu yaşlı nüfusa sahip olduğu köyde yatalak olanlar metrelerce sırtta taşınarak araçlara bindiriliyor.

HAFTADA 2 GÜN 800 METRE SIRTINDA TAŞIYOR

Köyde yol sorunun olmasından dolayı diyaliz hastası olan babasını 1 buçuk aydır yaklaşık 800 metre sırtında taşıdığını belirten oğlu Zabit Ateş, “Babam yaklaşık 5-6 aydır diyaliz hastası. Corona virüsü salgının başlamasından dolayı hastaneye gidemedik. Babam daha sonrasında Elazığ Fırat Üniversitesi yattı ve böbreğine aygıt takıldı bu aygıtla yaklaşık 2 ay kadar bir süre sıhhat durumu yeterli gidebildi. Babam yaklaşık 3 aydır diyalize bağlı hayatını sürdürebiliyor. Aile nüfusumuz kalabalık olduğu için babamı köye götürmek zorunda kaldık. Lakin köyümüzün yıllardır devam eden yol sorunu var ve rastgele bir hastamız olduğunda köyümüze ambulans giremiyor. Bu hem sağlıkçılar açısından hem biz vatandaşlar açısından güç bir ömür stili. 21. yüzyılın Türkiye’sinde bu biçimde unsur ve çağdışı bir ömür olağan olarak ki olmaz. Ben bu durum olduğu için babamı vakit zaman Elazığ’a gdolayıp bekletiyorum vakit zaman İzmir’e gdolayıyorum fakat babam daima köye gelmek istiyor, köye gelince de mecburen sırtla taşımak zorundayım. Gidip büyük kentlerde yaşama talihimiz yok, kiralar ve aşikâr ömür kaideleri ortada, burada köyde kendi konutumuzda kalmak istiyoruz” diye konuştu.

“BU SORUNU SÜRATLE ÇÖZÜN”

Köylülerimiz yol için toprağını kapatmasından dolayı araçların köye giremediğini söyleyen Ateş, “İki üç kişinin özel mülkiyeti olmasından ve bu şahısların yol vermemesinden dolayı araçlar köyümüze giremiyor. Burada köy hizmetleri istimlak yapma hakkına sahip değil. Kendilerini yaşadığımız ulaşım meselesiyle ilgili Tunceli vilayet özel yönetimini aradık. Onlar da buranın tapulu yer olduğu tapulu toprağı olan şahıslar müsaade verdiği takdirde yolun açılabileceğini söylemiş oldu. Ben babamı son bir aydır haftada 2 gün bu biçimde sırtımda taşıyarak araca gdolayıp getiriyorum. Köy içine kadar yol gelse sırtta bu eziyeti çeker miyiz? Babam diyaliz hastası ve felç olduğu için de yürüyemiyor. Yol gelse bu ilkel durumu niye yaşayalım niye babamı sırtlayıp otomobile kadar taşıyayım. Köyde öbür yatalak hastalar da var. Lütfen buradan yetkililere çağırı yapıyorum bu sorunu süratle çözün” sözlerini kullandı.