“Yüzde 99,9 mükemmel oyun”

ahmetbeyler

Active member
Küme düşme ilk maçında SV Henstedt-Ulzburg'u 8-0'lık net bir skorla mağlup eden 1. FC Union Berlin'in futbolcuları, İkinci Bundesliga'ya yükselmeye çok yaklaştı. Galibiyetin ardından takım, gelecek haftaki ikinci düelloya yönelik olarak kendilerini olumlu ifade etti. Oyunun sesleri!

Lisa Heiseler: “Her maça en iyi oyun olarak yaklaşıyoruz, ayrıca Dresden'e gittik ve onu en iyi oyun olarak gördük. Bugünkü rakibe çok iyi hazırlandık ve taraftarların bizi gerçekten zorladığını söylemeliyim. Sezon boyunca yaptığımız antrenmanların çoğu bugün işe yaradı. Rakibe üstünlük sağladık, topu serbest bıraktık, Henstedt-Ulzburg'un pek şansı yoktu, defansif olarak hiçbir şeye izin vermedik. Belki fırsatları nasıl değerlendirdiğimiz konusunda biraz şikayet edebilirsiniz ama bu yüksek düzeyde bir şikayet olacaktır. Hertha'ya karşı seyircilerin bizi taşıdığını zaten gördük – son birkaç metrede bile baldırlarda biraz ağrı olsa bile. Bugün orada bu kadar çok kişinin bulunması çok etkileyiciydi ve ikinci lige yükselmemizi gerçeğe dönüştürmemize yardımcı oldu. Bugün biraz kutlama yapabilirsiniz ama yine de haftaya tam konsantrasyonla giriyoruz.”

Dina Orschmann: “Hertha'ya karşı oynadığım ilk stadyum maçında röveşata vuruşunu denedim ama çok az farkla oldu. Ve bugün o kadar iyi çıktı ki denedim ve bu sefer şanslıydım. Baskın takım olacağımızı biliyorduk çünkü sansasyonel bir ligde oynadık. Ama onları hafife almamamız gerektiğini de biliyorduk. İlk on dakikayı yolumuzu yoklayarak ve rakibin nasıl yaptığını izleyerek geçirdiğimiz zaman bunu fark ettiniz. Artık büyük bir güvenle Henstedt-Ulzburg'a gidiyoruz ama yine de hafta boyunca iyi hazırlanacağız. Maç da 0-0'la başlıyor. Ama burada 8-0 yaptık ve bugün bunun için kendimizi ödüllendirebiliriz, seyircilerin önünde böyle bir şey yapmalısınız. İsteyen bugün Radler içebilir. Bana göre oyun bugün sezonun sıralamasında en üst sırada yer alıyor. Üzerinde çalıştığımız oyun buydu. Kupa da güzel bir derbiydi ama sezon öncesinde benim için hedef ikinci lige yükselmekti ve bu yüzden bugün pastanın kremasıydı.”

Alien Poese: “Bunu açıkça kazanabileceğimiz bizim için açıktı. Sadece kendimizi yenebilecek olanın biz olduğumuz da bizim için açıktı. Tabii ki baskı oldukça yüksekti çünkü biz en çok favoriydik. Ama bunu harika bir şekilde hallettik. Hala başarısız olma ihtimalimizi yüzde 0,1 ile 0,2 arasında tutuyorum. Bugün yüzde 99,9'u mükemmel bir maçtı; kaçırılan iki ya da üç gol şansı dışında mükemmeldi. Bugün orada kesinlikle bir kutlama var.”