70 yaşında fenomen olan ‘CHE TEYZE’

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
70 yaşında fenomen olan ‘CHE TEYZE’ Ankara’da kendi ördüğü yün eşyaları satan lakabı ‘Che Teyze’ olan Zehra Canan, “İnsanlar geçinemiyor, perişan” dedi ve iktisat siyasetlerinin vatandaş lehine düzeltilmesi gerektiğini söylemiş oldu.

ANKARA Kızılay’da kendi ördüğü yün eşyaları satan 70 yaşındaki Zehra Canan, bir sokak röportajı sırasında ülke meselelerine değindiği çarpıcı bildiriler ile toplumsal medyada fenomen oldu. İlkokul mezunu olan Zehra Canan, bir ekonomist kadar bilgili, değme siyasetçi kadar donanımlı, bir diplomat üzere bilgili olması ile şaşırtıyor. Zehra Canan, SÖZCÜ’ye konuştu.

Lakabı ‘Che Teyze’ olan Canan, “İnsanlar geçinemiyor, perişan” dedi ve iktisat siyasetlerinin vatandaş lehine düzeltilmesi gerektiğini söylemiş oldu:

“Eşim emekli, oğlum da taban fiyatlı bir işte çalışıyor, borcumuz hayli. Bu soğukta ekmek parası için çalışıyorum. Ben ilkokul mezunuyum lakin okumayı fazlaca seviyorum. Okuyarak kendimi geliştirdim. Hala okumaya yeni şeyler öğrenmeye meraklıyım.”

Ülke sıkıntıları ile ilgili olduğunu, TV’den haberleri izlediğini gazete ve kitap da okuduğunu vurgulayan Canan şunları söylemiş oldu:

“Vergilerle, artırımlarla ülke dönmez. 20 yıldır baştasın istihdam yok, iktisat yok. Sen nasıl devletsin. Evvel ABD’nin neoliberalizm siyasetlerini kaldırın. Turgut Özal ile bu ülkeye hür piyasa iktisadı girdi. Artık geldiğimiz noktaya bakın, güçlü daha güçlü yoksul daha yoksul oldu. Ben burada ekmek parası için bu soğukta bekliyorum.”

Son olarak Aristotales’in ‘Atinalıların Devleti’ kitabını okuduğunu söyleyen Canan Küba’ya gitmek istiyor. Canan, SÖZCÜ Gazetesi’ni hayli beğendiğini de belirtti.