Aliağa’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Aliağa’da İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı
Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı´nda Aliağa İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programla devam etti.

Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Lideri Serkan Acar, İlçe Jandarma Kumandanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Programda hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde açılış konuşmasını yapan Namık Kemal İlköğretim Okul Müdürü Hasan Özkahraman, geleceğin teminatı, taze fidanlara birinci can suyu olarak eğitimin verileceği ilköğretim haftasına erişmenin memnunluğu ve heyecanı ortasında olduklarını söylemiş oldu.

ALİAĞA İLÇE ULUSAL EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. ERDOĞAN AKYÜZ, “SEVGİLİ YAVRULARINIZI HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN EĞİTEBİLMEK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZDİR”

Toplumun eğitime iştirakini artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirten Aliağa İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, “Değerli velilerimiz; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan fazlaca sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiç bir ayrım gözetmeksizin eğitebilmek öncelikli amacımızdır. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

KAYMAKAM ÖMER KARAMAN, “ÖĞRENCİLERİMİZ GERÇEK YUVALARINA KAVUŞMANIN MEMNUNLUĞUNU YAŞIYOR”

Aliağa’nın bölgesinde süratle büyüyen bir ilçe olduğunu bu niçinle de eğitim ve öğretimin evvelari olduğunu söz eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Aliağa’daki eğitim öğretim çıtasını yükseğe çıkarmak ismine çalışmalarımızı her geçen gün artırıyoruz. Pandemi daha sonrası öğrencilerimiz gerçek yuvalarına, eğitim yuvalarına kavuşmanın memnunluğunu yaşıyor. Öğretmen, öğrenci ve velinin ortasında olduğu eğitim randımanı daha da artıracaktır” dedi.

ŞİİRLER OKUNDU, FOLKLÖR ŞOVLARI BEĞENİ TOPLADI

Günün mana ve ehemmiyetine ait yapılan konuşmaların akabinde Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinden Kaan Efe Şahin ‘Okulumuz’, Ada Sude Kızılyel ‘İlköğretim Haftası’, Nisa Ay ‘Açıldı Okulumuz’ isimli şiirlerini okudular. TOKİ İlkokulu öğrencileri ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafınca gerçekleştirilen folklör şovları izleyenlerin beğenisini topladı. İlköğretim haftası kutlama programı iştirakçilerin sınıf ziyaretleri ile son buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı