Ankara Topraklarından Mezopotamya’ya Seyahatte İkinci Kafile..

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ankara Topraklarından Mezopotamya’ya Seyahatte İkinci Kafile..
Gölbaşı Belediye Lideri Ramazan Şimşek tarafınca Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’ya yalnızca bayanların katılacağı kültür tipinin ikinci kafilesi dün akşam yola çıktı.

Yenilikçi projeleri ile Gölbaşılı hemşerilerinin sevgisini ve hürmetini kazanan Gölbaşı Belediye Lideri Ramazan Şimşek’in öncülüğünde düzenlenen ‘Şanlıurfa Kültür Turu’’nun ikinci 200 kişilik kafilesi dün akşam yola çıktı. Ankara Gölbaşı topraklarından Mezopotampa’ya uzanacak ve bayanların iştirakleri ile gerçekleşecek seyahat hakkında konuşan Lider Şimşek; “Mezopotamya; biroldukça medeniyete konut sahipliği yapmış bir coğrafya ötürüsıyla farklı lisanların, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu insanlık tarihinin başladığı bu kadim coğrafyayı Gölbaşılı bayanlarımızın ziyaret etmesine vesile olmak ismine ‘Şanlıurfa Kültür Turu’ nu hayata geçirmiştik Gölbaşılı bayanlarımızın bu topraklardaki tarihe tanıklık etmesi bizler için memnunluk verici. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kadim tarihini, muazzam tabiatını ve kültürel miraslarını görmek, tarihin bir daha yazıldığı kadim topraklara, Göbeklitepe’ye gönderdiğimiz ikinci kafilemizin de bu hoş seyahatten keyif alacağına inanıyorum.”

İkinci 200 kişilik kafile

8 Eylül Pazar akşamı 21:00’da Atatürk Kıyı Parkı’ndan hareket eden kafileyi uğurlayan Lider Ramazan Şimşek, Şanlıurfa Kültür Turu’nu gelenekselleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Birinci kafiledeki üzere toplam 200 kişinin cinse katıldığı tabir eden Lider Şimşek;“Bu projeyi hayata geçirirken en başından beri hedefimizin Gölbaşı’nda kent dışına çıkamayan farklı coğrafyaları keşfedemeyen bayanlarımıza Gölbaşı Belediyesi olarak bir imkân sunmak olduğunu söylemiştik. Seyahatimize duyulan ilgiden ve iştirakten da Gölbaşı Belediyesi olarak epey mutluyuz,ikinci kafilemiz de fazlaca ağır bir talep gördü. Gölbaşılı bayanlarımıza tekrar hayli teşekkür ediyorum’’ dedi.

200 kişilik birinci kafilenin tıp programını takip edecek olan ikinci kafilenin 9 Eylül’de Göbeklitepe ile başlayacak olan tipi; Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Balıklı Göl Hali-ül Rahman Gölü ve Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü İbrahim Peygamber Makamı, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camii’ni ziyaretinin akabinde Kapalı Çarşı, kilimciler, İsotçular, demirciler, bakırcılar çarşılarının ziyareti ile devam edecek. 10 Eylül’de dünyanın birinci üniversitesinin bulunduğu Harran’a gidecek olan tıp, dünyada yalnızca 3 bölgede bulunan Konik Kubbeli konutlarıyla muhafaza altına alınmış olan Harran’da; Ulu Cami Kalıntıları, Höyük, Kent Surları, Kale, Klâsik Harran Evleri’ni görüp bu konutlardan birinde konuk olacak ve Şanlıurfa’da Eyüp Peygamber’i ziyaret edecek olan kafile gece saat 24:00’te Ankara’ya varmış olacak.

“Maske ve uzaklığa dikkat’’

Gölbaşı Belediye Lideri Ramazan Şimşek, ziyaret ettiği ikinci kafileyi; “Maske ve uzaklığa birinci kafilemizin dikkat ettiği ihtimamı göstermenizi sizlerden rica ediyorum. Birlik ve birlikteliğinizi Peygamberler kentinin manevi yapısına uygun olarak devam ettirin. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Âlâ yolculuklar’’ diyerek Şanlıurfa’ya uğurladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı