Başarılı şef İsmet Saz geleceğin şefleriyle bir ortaya geldi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Başarılı şef İsmet Saz geleceğin şefleriyle bir ortaya geldi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı, Besin Dalının İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi” kapsamındaki birinci etkinliğinde işletmeciliği ile de kendini kanıtlamış Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz’ı ağırladı. Saz, New York’ta planladığı yeni yatırımla ilgili “Türk mutfağını hakikat yorumlayarak uygun biçimde tanıtacağımıza kuşkumuz yok” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı tarafınca hayata geçirilen Besin Bölümünün İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi”nin birinci aktifliği düzenlendi. Serinin birinci aktifliğinin açılış konuşmasını BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısım Lideri Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner yaptı. Aktifliğe konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz, Türk mutfağından Amerika’ya uzanan meslek seyahatini paylaştı, geleceğin şeflerine tekliflerde bulundu.

NewYork’ta Türk mutfağını tanıtacak

Öğrencilerle Sultanahmet’ten New York’a, Alaçatı’dan Kuruçeşme’ye uzanan meslek serüvenini ve gelecek planlarını paylaşan Saz, “Kariyer seyahatimde her vakit gözü kara biri oldum. Hayallerimi hiç bir vakit dizginlemedim. Lise devrinde çalışmaya başladım, 20’li yaşlarımda birinci şeflik tecrübemi yaşadım. Çalıştığım kurumlarda epey kısa müddetlerde fazlaca büyük sorumluluklar üstlendim” dedi. New York’ta Gordon Ramsay’e ilişkin restoranda çalıştığı sırada karşılaştığı zorlukları anlatan Saz; “Yenilikçi olmak ve hizmet verdiğiniz kitlenin beklentisini yanlışsız okumak, zekice çalışmak fazlaca değerli. Amerika’da çalıştığım süreçte NewYork Times Gazetesi için hazırladığım ‘karidesli baklava’ tanımım o devir fazlaca konuşulmuştu. Orada çalıştığım beş yıl boyunca pazarı, grup yapısını, kültürü ve altyapıyı fazlaca âlâ öğrendim” dedi. Gastronomi dünyasına kazandırdığı yenilikçi markalardan biri olan TOI Restaurant & Lounge’ın New York şubesini açacaklarını belirten Saz; “Türk mutfağı fazlaca pahalı ve gerçek tanıtmak epey kıymetli. Fakat oradaki kültürü ve damak zevkini de göz gerisi etmemek gerekiyor. Türk mutfağını hakikat yorumlayarak New York’ta en güzel biçimde tanıtacağımıza kuşkumuz yok” dedi.

“birlikte çalıştığım her şefi potansiyel ortağım olarak görüyorum”

Üç farklı segmente hitap eden restoran zincirini kuran İsmet Saz öğrencilere şu tekliflerde bulundu; “İşinizde güzel olmanız para kazanmanız doğal ki epey değerli fakat tek başına kâfi değil. İşin ortasında fazlaca fazla değişken var bu niçinle emellerinizi hakikat belirlemeli, talebi düzgün tahlil edebilmeli ve epey âlâ stratejiler geliştirmelisiniz. bir daha en değerli konulardan bir oburu ise irtibat ve insan münasebetleri. İnsan psikolojisini gerçek tahlil etmek ve müşterilerinizle, takımınızla hakikat bağlantı kurabilmeniz sizi öne çıkaracaktır” dedi. Grup ahengine vurgu yapan Saz, “birlikte çalıştığım her şefi, her çalışma arkadaşımı gelecekteki potansiyel ortaklarım olarak görüyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı