Bir röportajda çok mu duygusalsınız? TV uzmanı Union koçu Bo Svensson'u eleştirdi

ahmetbeyler

Active member
Yenilgilerden sonra Bo Svensson doğal olarak iyi bir ruh halinde değil, cevaplarında oldukça tek heceli kalıyor ve kişisel hayal kırıklığını nadiren gizleyebiliyor. 1. FC Union Berlin'in teknik direktörü baştan sona kazanan bir isim, başarısızlıklar onun için zor. Cuma günü Köpenickers'ın 2-0 öne geçtiği VfB Stuttgart'taki 2-3 yenilginin ardından Svensson, Dazn'a verdiği TV röportajında kötü ruh halini gizleyemedi.

Saha muhabiri Mario Rieker öncelikle şunları övmeye çalışıyor: “Takımınız bugün gerçekten çok iyi şeyler sergiledi; güçlü bir ilk yarı. 90 dakikanın ardından seni en çok ne rahatsız ediyor?” Svensson: “Kaybettiğimiz.” Rieker soruyor: “Bugün en iyi neyi yaptın, en azından hücumda?” Svensson: “İki gol atıp 2-0 kazanmamız Danimarkalı'nın son düdükten sonra bile hala heyecanlı olduğunu ve ayrıntılı bir konuşmaya pek ilgi duymadığını söyleyin.

Muhabir daha ayrıntılı bir cevap almak için şansını bir kez daha dener: “Sonunda tatmin olmadın ve sarı kart gördün. Bu penaltı durumuyla mı ilgiliydi (yedek oyuncu Yorbe Vertessen'in duraklama anında ceza sahasına düşmesi; editörün notu) ya da genel olarak hakemin oyunu yönetmesiyle mi ilgiliydi?” Svensson: “Genel olarak.” “Bununla tam olarak neyi kastediyorsun? “Üst. Her şeyin tek bir yöne doğru gittiğini düşündüm” diye açıklıyor koç, Tobias Welz'in yönetimiyle aynı fikirde olmadığını açıklıyor.

Rieker'in bir sonraki umutsuz girişimi, birkaç dakika önce yaptığı bir röportaja atıfta bulunuyor: “Oyuncunuz András Schäfer, önümüzdeki hafta sonuna kadar yanına almak istediği birçok olumlu şey olduğunu söyledi. Senin bakış açına göre bu ne olurdu?” Svensson: “András da öyle söyledi, değil mi?” Aslında pek de öyle olmayan konuşma kısa bir süre sonra sona eriyor.

Sebastian Kneißl, Svensson'un davranışını eleştirdi

TV stüdyosunda uzman ve eski profesyonel Sebastian Kneißl'e meslektaşıyla yaptığı röportajda Svensson'un tepkisi soruluyor. “Hayal kırıklığına uğradığını anlıyorum. Ama tepkisinden hoşlanmadım. Mario sadece işini yapıyor ve elbette onun sesini ve bu konudaki fikrini duymak istiyoruz. Hayal kırıklığını anlayabiliyorum ama biraz daha fazlasını isterdim” diyor Bundesliga yayınlarını yayın hizmeti üzerinden düzenli olarak takip eden Kneißl.

Yedi maçtır galibiyet alamamanın ardından Bo Svensson ve takımı artık takvim yılının son iki görevinde baskı altında. 14 Aralık'ta (15:30) Eisernen, VfL Bochum'u ağırlayacak. Tam bir hafta sonra Union, SV Werder Bremen'e konuk oluyor.