Büyükşehir 1 milyon TL’lik fidanı toprakla buluşturacak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Büyükşehir 1 milyon TL’lik fidanı toprakla buluşturacak
Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Türk Eğitim Derneği (TED) ile ağaçlandırma ve yeni yeşil alanlarının oluşturulması emeliyle işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokol ile 1 milyon TL’lik fidan toprakla buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek ve TED Genel Lideri Selçuk Pehlivanoğlu içinde ağaçlandırma çalışmaları, yanan alanların bir daha fidanla buluşturulması ve Antalya’nın farklı bölgelerinde yeşil alan oluşturulması maksadıyla işbirliği protokolü imzalandı. İmza merasiminde konuşan Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, büyük Manavgat yangınında epeyce büyük acılar yaşadıklarını belirterek,

bu süreçte tüm Türkiye’nin farklı kesitlerinden takviye gördüklerine dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERİ DİKİLEN FİDANLIK ALANDA AĞIRLAYACAĞIZ

Lider Muhittin Böcek, TED Lideri Selçuk Pehlivanloğlu ile manalı bir işbirliği yaptıklarını belirterek, “TED İdare Şurasına ve üyelerine bu hassas davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Kasım ayında aldığımız meclis sonucu ile bir protokol imzalıyoruz. Okulları ve toplumsal projeleriyle tüm Türkiye’de kıymetli çalışmalar yapıyorlar. Orman yangınlarında canımız yandı. Türk turizminin ve tarımının başşehri Antalya olarak Manavgat yangınlarına katkısı olanları unutmayacağız. En makus anımızda yanımızdalardı, kendisine ve geleceğimizin teminatı gençlerimize, çocuklarımıza ve onların değerli ailelerine teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimizi ilerleyen vakit içinderda fidanları dikeceğimiz alanlarda ağırlayacağız” dedi.

İŞBİRLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

TED Genel Lideri Selçuk Pehlivanoğlu ise hayatı bir daha yeşertmek için bir adım attıklarını kaydetti. Türkiye Eğitim Derneği olarak düzenledikleri kampanya ile bir ölçü para topladıklarını anlatan Pehlivanoğlu, “Antalya’nın bağrı yanmıştı, biz de az- fazlaca bir fidanla Antalya’nın ciğerlerinin yine toparlanmasına katkısı olması ismine çalışma yaptık. Liderimizle görüştük. Artık bu işbirliği protokolünü imzalamanın memnunluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki Antalya’mızda tekrar bu biçimde orman yangını yaşanmaz. Manalı işbirliği için Muhittin Liderimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1 MİLYON TL’LİK BAĞIŞ

Büyükşehir Belediyesi ve Türk Eğitim Derneği ile imzalanan protokol ile TED, Büyükşehir Belediyesi’ne bir milyon TL bağışta bulundu. Büyükşehir Belediyesi, bu bağışla ağaçlandırma çalışmaları, yeni yeşil alanlarını oluşturulmasını sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı