Büyükşehir, Ayşe Teyze için seferber oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Alo 153’ü arayıp yemek ve suyunun bitiğini söyleyen, Sakarya’ya gitmek istediği söz eden Ayşe Teyze için Büyükşehir grupları seferber oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki duyan kulağı olan Alo 153’e gelen bir telefon, Büyükşehir’in gruplarını harekete geçirdi. Kandıra ilçesi Merkez Erikli Köyünden Alo 153’ü arayan Ayşe Teyze, Sakarya’dan köydeki meskenine geldiğini, fakat hava muhalefeti niçiniyle geri dönemediğini, suyu ve yemeğinin de tükendiğini söylemiş oldu. Ayşe Teyzenin bu davetini alan Alo 153 çalışanı, tüm takımları seferber etti. Kar küreme aracı eşliğinde Kandıra’nın Merkez Erikli Köyüne ulaşan Büyükşehir takımları, kendi araçlarına aldıkları Ayşe Teyzeyi Eşme’de Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Dayanak Merkezi gruplarına teslim etti.

TAKIMLAR HAREKETE GEÇTİ

Sakarya vilayetinde ikamet eden ve geçtiğimiz hafta Kocaeli’nin Kandıra Merkez Erikli Köyündeki meskenine geçen Ayşe Teyze, hafta sonu tesirli olan kar yağışı niçiniyle geri dönemedi. Bu hafta Sakarya’daki hastanede randevusu olan ve köyündeki erzağı da biten Ayşe Teyze, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Davet Merkezinden yardım istedi. Bu davet Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a aktarıldı. Lider Büyükakın, Ayşe Teyze için derhal harekete geçilmesi talimatını verdi.

AYŞE TEYZE ÇOK KEYİFLİ OLDU

Lider Büyükakın’ın buyruğunun akabinde Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü grupları harekete geçti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı kar küreme araçlarıyla bir arada Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü takımları, köye kısa müddette ulaştı. Ayşe Teyze grupları kapısında görür görmez epeyce şad oldu.

YEMEĞİ VE SUYU BİTMİŞ

Kocaeli Büyükşehir’in gruplarını karşısında goren Ayşe Teyze, ‘’Köye geldikten daha sonra kar yağışı başladı. Çeşitli sıhhat problemlerim var. Sakarya’daki hastanede de hekim randevum var, ona yetişmeliyim. Bir yandan da yemeğim ve suyum bitti. Ben de panik yaptım. Alo 153’ü arayıp, sizi çağırdım’’ kelamlarıyla yaşadığı süreci anlattım. birinci vakit içinderda Ayşe Teyzenin sıhhat durumu denetim edildi. Rastgele bir sıhhat sorunu bulunmayan Ayşe Teyze, Büyükşehir’in aracıyla köydeki konutundan alındı.

MESKENİNE GÖTÜRÜLDÜ

Grupları gördüğü için epey memnun olduğunu söz eden Ayşe Teyze, kendisi için seferber olan herkese teşekkür etti. Ayşe Teyzeye refakat eden takımlar, Kartepe Eşme Mahallesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Dayanak Merkezi gruplarına teslim etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı