Çiğli’de Kararlar “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Gözetilerek Alınacak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Çiğli’de Kararlar “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Gözetilerek Alınacak
Çiğli Belediyesi öncülüğünde, Turuncu Dernek ve Yaygın Eğitim Merkezi Derneği’nin katkılarıyla bayan – erkek eşitliği algısının güçlendirilmesi maksadıyla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği ile Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği alt hibe programı tarafınca desteklenen “Eşitlik Kentte” Projesi çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında birinci vakit içinderda, belediye bünyesindeki karar alıcılara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği alanında kapasite geliştirme eğitimleri düzenlenecek.

Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü öncülüğünde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik hizmet ve projeler üreten Çiğli Belediyesi, bu manada farkındalık yaratacak bir uygulamaya daha imza atmaya hazırlanıyor. Turuncu Dernek, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği ve Yaygın Eğitim Merkezi Derneği ile yürütülen proje doğrultusunda belediye idaresinde yer alan lider, lider yardımcıları ve müdürlere toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde karar almalarına katkı sağlayacak eğitimler verilecek. 27-28 Ocak 2022 tarihlerinde başlayacak olan eğitimler Şubat ve Mart aylarında devam edecek.

İşçi de eğitim alacak

Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının yaygınlaştırılması, kurum külçeşidinin cinsiyet eşitliği temelinde oluşturulması ve projenin sürdürülebilir olması hedefiyle belediye çalışanlarına de farkındalık ve eğitici eğitimi verilecek.

Lider Gümrükçü: “Eşitlik kent idaresinde başlayacak”

Çiğli’de alınacak olan her sonucun toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun olması ismine uğraş sarf ettiklerini tabir eden Lider Gümrükçü, “Kadın ve adamların eşit kurallar altında yaşadığı, kent imkanlarından birebir oranda yararlanabildiği ve kent idaresinde eşit kelam hakkına sahip olduğu bir Çiğli inşa etmek için ağır bir biçimde çalışıyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, alacağımız kararların toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde gerçekleşmesini sağlıyoruz. Bu doğrultuda Turuncu Dernek ile fazlaca manalı bir iş birliğine imza attık. Lider yardımcılarımıza ve müdürlerimize yönelik eğitimlerimiz kısa mühlet içerisinde başlayacak. Hizmet ve projelerimizi, karar alıcılarımızın eğitimlerden edindiği bilgi birikim ve deneyimler doğrultusunda hayata geçireceğiz. Bu kıymetli projeye paydaşlık yapan dernek idarelerine ve eğitimlere dayanak veren eğitmenlere bir sefer daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı