Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’ı milletlerarası mutabakatlara uygun davranmaya davet ediyoruz. Latife yapmıyorum, önemli konuşuyorum.”

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’ı milletlerarası mutabakatlara uygun davranmaya davet ediyoruz. Latife yapmıyorum, önemli konuşuyorum.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seferihisar’da gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’nin konut sahipliğinde, 37 ülkeden yaklaşık 10 bin askerî çalışanın iştirakiyle 20 Mayıs’tan beri icra edilen tatbikata katkı veren herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı biçimde, tatbikat programındaki savunma sanayi standında yer alan silahların, araçların ve sistemlerin de ülkemizin bu alanda ulaştığı noktayı gösterdiğine inanıyorum. Savunma endüstrinde sahip olduğumuz her türlü imkân ve kabiliyeti, dostlarımızla ve müttefiklerimizle paylaşmaktan memnuniyet duyan bir ülkeyiz. Dünyanın siyasi, ekonomik, askerî, toplumsal açıdan esaslı bir bir daha yapılanma sürecinden geçtiği bir periyotta, bu tıp iş birlikleri fazlaca daha büyük bir değer kazanmaktadır.” diye ekledi.

“Rusya – Ukrayna savaşı, dünyada barışın ve istikrarın ne kadar kırılgan olduğunu göstermiştir”

Rusya – Ukrayna savaşının, dünyada barışın ve istikrarın ne kadar kırılgan, ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde yaşanan çatışmalar ve potansiyel tehditler, NATO ittifakının birlik ve birlikteliğe her zamankinden daha epey gereksinim duyduğuna işaret etmektedir.” dedi.

bu biçimde kritik bir periyotta, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta, Türkiye’nin memleketler arası mutabakatlara dayalı haklarına ve çıkarlarına yönelik tehditler içeren stratejilere tevessül edilmesinden ıstırap duyduklarını lisana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bu vesileyle bir defa daha Yunanistan’ı, gayri askerî statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, memleketler arası mutabakatlara uygun davranmaya davet ediyoruz. Latife yapmıyorum, önemli konuşuyorum. Bilhassa bu millet kararlıdır ve bu millet bir şeyi söylerse gerisini da takip eder.” tabirlerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Hukuksuz uygulamaları sebebiyle 1999 ve 2006 senelerında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafınca mahkûm edilen Yunanistan’ın baskıcı tavrını devam ettirmesine göz yumulmasının da bir ikili standart örneği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konu Türkiye olduğunda şahin kesilenlerin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini hiçe sayan, terör örgütlerini açıkça destekleyen, sığınmacılara her türlü insanlık dışı muameleyi yapan Yunanistan’a ses çıkarmamasını da ibretle takip ediyoruz. NATO ortasında her bakımdan en yüksek bedeli ödeyen müttefik olarak son iki yıldır askerî heyet toplantı davetlerimize karşılık dahi vermeyen Yunanistan’ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Lakin, bu sabrımızın ve soğukkanlılığımızın muhatabımız tarafınca yanlış anlaşıldığını görüyoruz. Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez fakat kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmez.” açıklamasında bulundu.

-Foreks Haber Merkezi-