Gilbert sendromu ne kadar sürer ?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Gilbert Sendromu: Ömür Boyu Misafir mi, Yoksa Misafirlikten Çıkar mı?

Arkadaşlar selam, forumun en renkli köşesinde yine ben! 😊 Şimdi size şöyle bir mevzuyu açayım dedim: “Gilbert sendromu ne kadar sürer?” Cevabı kısa: ömür boyu. Amaaa, işin komik tarafı, ömür boyu ama sanki hiç yokmuş gibi… Hani misafirliğe gelen ama koltukta uyuyakalan akraba vardır ya, kimse kalk diyemez, ama aslında çok da rahatsız etmez. Gilbert de tam öyle bir tip!

Bunu yaşayanlar bilir; Gilbert sendromu öyle gizli saklı bir arkadaş gibidir. Yemeğini fazla kaçırdığında, stres yaptığında, sabah uykusuz kaldığında çıkar der ki: “Ben buradayım!” Ama sonra hiçbir şey olmamış gibi geri saklanır. Şimdi gelelim işin eğlenceli kısmına: Erkeklerin ve kadınların bu sendroma yaklaşımı. İşte burada forumumuzun en keyifli sohbeti başlayacak!

---

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: “Plan Yapalım, Yol Haritası Çizelim!”

Erkekler bu sendromu öğrenince ilk yaptıkları şey strateji geliştirmek oluyor.

– “Kardeşim, bak bu ömür boyu sürüyormuş, o zaman biz buna bir ‘protokol’ çıkaralım.”

– “Sabah aç karnına limonlu su iç, öğlen hafif ye, akşam 7’den sonra yemek yok. Hadi bakalım, plan budur!”

Böyle anlatınca sanki Dünya Sağlık Örgütü’ne rapor sunacaklar. 😅

Ama işin gerçeği şu: Gilbert sendromuna karşı öyle NASA planı yapmaya gerek yok. Zaten ciddi bir zararı yok, sadece ara sıra ufak tefek sarılık ve yorgunluk gösterebilir. Erkeklerin bu aşırı çözüm odaklı halleri, forumda “Abi relax ya, bu işin stratejisi yok” diye yorum yağmuru alıyor.

---

Kadınların Empatik Yaklaşımı: “Canın mı sıkılıyor, gel bir çay koyayım.”

Kadınlar ise meseleye tamamen ilişki odaklı yaklaşıyor.

– “Ayy yazık ya, ömür boyu mu sürecekmiş?”

– “Sen moralini bozma, bak ben sana ıhlamur kaynatırım, sarılık da olsa içini ısıtır.”

– “Senin gözlerin biraz sararmış gibi geldi bana, üzülme, yakışıyor sana.”

Kadınların bu empatik yaklaşımı, aslında Gilbert sendromunu yaşayanların ruhuna ilaç gibi geliyor. Çünkü sonuçta bu sendrom biraz görünmez, biraz da kafa karıştırıcı. Ama insan “Sen üzülme, yanındayım” cümlesini duyunca resmen kan değerleri düzeliyor gibi hissediyor!

---

Forumdaşların Meraklı Soruları: “Bulaşıcı mı, Yoksa Çekirdek Çitleyerek İzlenir mi?”

Forum ortamında işin en eğlenceli kısmı ise sorular:

– “Abi bu Gilbert sendromu bulaşıcı mı, eşime de geçer mi?”

– “Arkadaşlar, Gilbert için özel diyet var mı? Yani mesela baklava yasak mı?”

– “Peki bu ömür boyu sürüyorsa, ben buna isim mi versem? Evcil hayvan gibi.”

Bir düşünsenize, sendromunuza isim koyuyorsunuz:

– “Benim Gilbert çok sakin, genelde cuma akşamları ortaya çıkar.”

– “Bizim Gilbert biraz sinirli, sınav haftası çıkıyor meydana.”

İşte forumda bu tarz esprili yorumlar dönünce, millet hem gülüyor hem de kafasındaki tıbbi sorulara cevap buluyor.

---

Erkek vs. Kadın Tartışması: “Strateji mi, Empati mi?”

Burada işin asıl eğlenceli noktası başlıyor. Erkekler:

– “Kardeşim, bu sendromu yönetmek için algoritma lazım. Uykuyu düzenle, diyeti ayarla, sonuç: Problem çözülür.”

Kadınlar:

– “Ya hayatım, senin rengin solmuş gibi, gel sana vitaminli bir çorba yapayım. Algoritma falan boş ver.”

Sonuç: Forumda 3 sayfa boyunca erkekler “matematiksel çözüm” sunuyor, kadınlar ise “sarılıp hallederiz” diyor. Sonunda birisi çıkıp:

– “Arkadaşlar, Gilbert sendromu ömür boyu sürer, ama samimiyetle söylüyorum: bu forumda biz birbirimizi güldürdüğümüz sürece dert değil.”

diyor ve konu kahkaha tufanına dönüyor.

---

Gilbert’in Felsefesi: “Ben Varlığım, Ama Yokmuşum Gibi.”

Gilbert sendromunun güzelliği şu: Var ama yok. Hani “görünmez dost” gibi. Aslında ciddi bir tehdit değil, ama insanın hayatında hep var. Yani bu sendromu yaşayanlar için bir nevi sabır ve mizah testi gibi bir şey.

Ömür boyu sürer mi? Evet. Ama dert eder miyiz? Asla! Çünkü Gilbert, biraz şapşal bir oda arkadaşı gibi: Bazen ortalığı karıştırır, ama genelde sessiz sakin takılır.

---

Forumdaşlara Çağrı: “Sizin Gilbert Nasıl Bir Tip?”

Şimdi sözü size bırakıyorum:

– Gilbert sendromunu yaşayan forumdaşlar, sizde durum nasıl?

– Erkekler, siz de hemen “Excel tablosu” çıkarmaya başladınız mı?

– Kadınlar, eşinize/arkadaşınıza empati dolu yaklaşımlarınızla destek oldunuz mu?

Yazın yazın, forumu şenlendirelim. Belki de hepimizin Gilbert’i aslında içimizde saklı küçük bir komik karakterdir. Kim bilir?

---

Sonuç: Gilbert = Forumun Mizahi Maskotu

Arkadaşlar, toparlarsak: Gilbert sendromu ömür boyu sürüyor, ama ömür boyu sürse de pek zarar vermiyor. Erkekler bunu stratejik bir görev gibi görürken, kadınlar empatiyle “yanındayım” diyor. Forum ise bu iki yaklaşımı harmanlayarak bol kahkahalı bir terapi ortamına dönüşüyor.

O yüzden diyorum ki: Gelin Gilbert’i ciddiye almayalım, ona biraz gülelim. Belki de bu sendromun asıl tedavisi kahkaha ve samimi sohbetlerdir. 😉

---

Forumdaşlar, şimdi sıra sizde: Sizin Gilbert’iniz nasıl davranıyor? 👇