Halk ekmek taşınabilir araçlarla alanda

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Halk ekmek taşınabilir araçlarla alanda
Ankara Halk Ekmek Fabrikası, ekmek fiyatlarına yapılan artırımın akabinde artan talebi karşılamak ve vatandaşların mağdur olmasının önüne geçmek için taşınabilir araçlarını alanda gorevlendirdi. Halk Ekmek Fabrikası’nın günlük ekmek üretimini 1 milyona çıkardığını açıklayan Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, “Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar hepimizi üzdü. Bu manzaraların önüne geçmek emeliyle Halk Ekmek Fabrikamızda pazar günleri de üretim yapacak, taşınabilir fırınlarımız ve büfelerimizden satış yapacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Halk Ekmek Fabrikası’nın artan talebi karşılamak için üretim kapasitesini artırarak günlük 1 milyona çıkardığını deklare etti.

Piyasadaki ekmek meblağlarına yapılan artırım daha sonrası un stokları bitene kadar Halk Ekmek fiyatlarının değiştirilmeyeceğini ve 1 lira 25 kuruştan satılacağını duyuran Yavaş toplumsal medya hesaplarından yaptığı son paylaşımda, “Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar hepimizi üzdü. Bu manzaraların önüne geçmek maksadıyla Halk Ekmek Fabrikamızda pazar günleri de üretim yapacak, taşınabilir fırınlarımız ve büfelerimizden satış yapacağız” kelamlarıyla vatandaşların mağduriyetlerini önleyeceklerini söylemiş oldu.

TAŞINABİLİR ARAÇLARIN BİRİNCİ DURAĞI KEÇİÖREN VE SİNCAN İLÇELERİ OLDU

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, piyasada 200 gramlık olağan ekmeğin satış fiyatını 1,75 TL’den 2,25 TL’ye yükselmesinin akabinde yeni tedbirler aldı.

2 adet taşınabilir fırın birinci vakit içinderda Sincan ve Keçiören ilçelerinde hizmet vermeye başladı. Keçiören ilçesindeki taşınabilir fırını ziyaret eden Halk Ekmek Genel Müdürü Volkan Gönenç, alınan tedbirlerle ilgili şu ayrıntıları verdi:

“Çok ağır bir devir yaşıyoruz. Ekmek talepleri epeyce artmış durumda. Fabrikamızı tam kapasiteye çıkardık ve günde 1 milyondan fazla ekmek üretmekteyiz. Vatandaşlarımıza daha yeterli hizmet edebilmek için fabrikada ürettiğimiz ekmeklerin yanı sıra taşınabilir fırınlarımızda da yoğunluğun epeyce olduğu bölgelerde hizmet veriyoruz.”

Akyurt, Pursaklar, Mamak ve Polatlı ilçelerinde de hizmet verecek olan taşınabilir araçlar haricinde ek araçlar da yoğunluğun yaşandığı mahallelere dayanak sağlayacak.

Ekmek alımları 10 adetle sonlandırılırken, Keçiören ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Fatih Caddesi İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında hizmet vermeye başlayan taşınabilir fırından alışveriş yapan vatandaşlar, memnuniyetlerini şu sözlerle lisana getirdiler:

-Şenol Altınbaş: “30 yıldan beri Keçiören’de oturuyorum. Ekmeğe epeyce büyük bir artırım geldi. Büyükşehir Belediye Liderinden ve Halk Ekmek Fabrikasından Allah razı olsun. Tıpkı fiyattan sattıkları için fazlaca mutluyuz.”

-Ercan İlgin: “Ekmeklerin birebir fiyattan satılmasına hayli şad olduk. Keçiören’de geçim badiresi yaşayanlar ile emekli insanların sayısı fazla. Büyükşehir Belediyemize yalnızca bu mevzuda değil her mevzuda vatandaşa yardımcı olduğu için fazlaca teşekkür ediyorum.”

-Canberk Sezer: “Ekmek zamlandı fakat Halk Ekmek’in artırım yapmaması vatandaşın kesesi için pek uygun bir şey. Uygun fiyatla hâlâ satılıyor epeyce hoş.”

-Naciye Yukarıkır: “Mansur Liderimize teşekkür ederiz. Kuyruk beklemiyoruz, teşekkür ediyoruz. Halk Ekmek pak, uygun fiyatlı ve doyurucu fazlaca mutluyuz.”

-Güler Dursun: “Ekmeğe artırım yapılmaması hayli hoş oldu. Öbür ekmeklere gücümüz yetmiyor.”

SİNCAN’DA 2 BİN 500’Den çok EKMEK ÜRETİMİ

Kaliteli eser ve uygun fiyat kalitesi ile halka hizmet sunmaya devam eden Halk Ekmek Genel Müdürlüğü, hijyenik şartlarda ürettiği 250 gramlık ekmeği daha geniş kitlelere ulaştırmak için taşınabilir fırınlarla ilçe ilçe gezmeye devam edecek.

Sincan ilçesi Tandoğan Mahallesi Cet Caddesi No: 58/1 adresinde taşınabilir ekmek fırını ile günlük 2 bin 500 ekmek üreten Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşların üretim kademesini canlı olarak izlemelerine de imkân sağlıyor.

Severek tükettikleri halk ekmeğe taşınabilir fırın yardımıyla daha kolay ulaştıklarını tabir eden Sincanlılar ise uygulama için şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Servet Yücel: ‘‘Halk Ekmek Fabrikası’nın taşınabilir fırınlarda ekmek uygulamasından epey şad kaldım. Ekmeğin hangi koşullarda üretilmiş olduğunu da görmüş oluyoruz. Marketlerde satılan ekmekler epeyce değerli. Halk Ekmek olmasaydı vatandaşın durumu daha zorlaşırdı.”

-Zahid Yiğiter: ‘‘Taşınabilir fırın hizmetinden çok mutluyum ayrıyeten dışarıya bakılırsa daha ucuz ekmek sattığı için de hayli teşekkür ederim.”

-Harun Tanrıverdi: ‘‘Taşınabilir fırınlarda yapılmasından fazlaca mutluyum ekmek üretimini canlı görmüş oluyoruz. Halka uygun fiyatlarla ekmek sattığı için de Halk Ekmek’e de teşekkür ediyorum.’’

-Hasan Ay: ‘‘Ekmeklerimi daima Halk Ekmek’ten alıyorum ve epey mutluyum. Ekmek meblağlarına artırım yapmadığı için minimum fiyatlı çalışan biri olarak epeyce teşekkür ediyorum.”

-Recep Bağkara: ‘‘Taşınabilir fırınlarda ekmek üretilmesini hayli beğendim bu sayede vatandaşlar ekmeğin hangi koşullarda üretildiğini canlı bakılırsabiliyor. Vatandaşı düşünen ve ekmeğe artırım yapmayan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

Halk Ekmek Fabrikası kent genelinde hizmet veren 421 Halk Ekmek Büfesi, 7 Başşehir Market şubesi, 4 Fabrika Satış Mağazası ile 4 Başşehir Büfe olmak üzere toplam 436 noktada pazar günleri de açık olacak ve ekmek satışı gerçekleştirecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı