Hasan Ekici “Sağlıkla Geçen Bir Eğitim Öğretim Yılı Diliyorum”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Hasan Ekici “Sağlıkla Geçen Bir Eğitim Öğretim Yılı Diliyorum”
Yeni Eğitim Öğretim yılının başlaması ötürüsı ile bir bildiri yayımlayan Gelecek Partisi Konya Vilayet Lideri Hasan Ekici, “Sağlıkla geçen bir Eğitim Öğretim yılı diliyorum.” Dedi.

İletisinde Eğitim Öğretimde yaşanan sorunları lisana getiren Vilayet Lideri Hasan Ekici şu tabirleri kullandı…

“Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 18 milyon civarındaki öğrencilerimiz, 06 Eylül Pazartesi günü prestiji ile yüz yüze eğitime başlamanın tahminen biraz şaşkınlığı, bir buçuk yıl meskende olmanın rehaveti, arkadaşları ve öğretmenlerini görmenin de sevinci ortasında okullarına başladılar…

Covid 19 tüm dünyayı içine alan, toplumsal istikrarları yerinden oynatan ve denetimi hala sağlanamayan global bir sorun olmaya devam etmekte ve bu global problemden eğitimde ziyadesiyle nasibi almaktadır.

Bir gece yarısı alınan ve çabucak uygulamaya konulan ve üzerinden uzun bir süre geçmeden iptal edilen kararnameler, okulların kapatılmak zorunda kalınması ve konutlarda oluşturulmak istenen dijital sınıflar kapsamında oluşan internet, bilgisayar, tablet eksikliği, hem öğrencilerde birebir vakitte öğretmenlerde oluşan dijital kullanılabilirliğin yetersizliği, eğitimde oluşan fırsat eşitsizlikleri ve maalesef döviz vaat etmediği için turizm kadar önemsenmeyen okullarımız.

Her siyasalın kendi tertibini oluşturmak istemesinden kaynaklı yap-boz tahtasına dönen sistem, iktidarın uygulamalarıyla daha da ortasından çıkılmaz bir döngüye girmeye yüz tutmuştur. Liyakatsiz siyasalların aldığı kararlarla artçılar yaşayan eğitim sistemimiz, salgında uygulanan berbat siyasetlerle da zelzelesi hayatış ve ne yazık ki göçük altında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız kalmıştır ve en değerli varlıklarımız olan evlatlarımız tarihe “Pandemi Devri Çocukları” olarak geçeceklerdir.

Gelecek Partisi eğitim ve öğretimin değerini daima vurgulayan, eğitime yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu öne süren, kıymetle belirten, dillendiren bir partidir.

Genel Liderimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu eğitim topluluğunun ortasından gelen, binlerce öğrenci yetiştirmiş, eğitim meşalesini daima bir üst düzeye taşımıştır, öğrencilerle bir ortada olmaktan, sohbet etmekten duyduğu memnuniyeti daima lisana getirmiştir.

Gıpta ile kelam ettiğimiz Batı medeniyeti ülkelerin eğitim sistemleri, uygulaması imkânsız, erişilmez sistemler değildir. Emel, gaye ve istikrarla, geleceğe umutla bakan, aydın, faziletli, prensipli gençler yetiştirilebilir.

GELECEK var ise eğitimde ümit de vardır.

Uzun bir ortadan daha sonra bugün birinci vakit içinderda okul zili çalacak.

İstiklal Marşının coşku ile okunduğu, okulların bahçelerinde ve koridorlarında çocuk seslerinin eksik olmadığı, tüm önlemlerin muvaffakiyet ile uygulandığı, sıhhatle geçen bir Eğitim Öğretim yılı diliyorum.” Dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı