İstek Sümer’den Annelere Mektup

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İstek Sümer’den Annelere Mektup
Şiddetsiz Toplum Derneği Lideri İstek Sümer, “Anneler ve Gözyaşları” isimli kitabını dünya annelerine ikram ederek şiddet ve acıların annelerin beraberliği yardımıyla yenileceğini deklare etti.

Şiddetsiz Toplum Derneği Lideri İstek Sümer, yazdığı kitapla dünya annelerine seslendi. “Uluslararası Mukavelelerin Aydınlığında, Dünyadaki Annelere, Tarihin En Uzun Mektubu Anneler ve Gözyaşları” isimli kitabını Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında tanıtan Sümer, dünyadaki tüm anneleri, her türlü şiddete karşı, her yerde ve her vakit birlikte şiddetsiz hareket etmeye çağırdı. Sümer, dünya annelerinin beşere, hayvana ve etrafa yönelik her türlü şiddete karşı, şiddetsiz reaksiyon halleriyle, sevgi, hürmet, şefkat, müsamaha, dostluk ve barış için her vakit ve her yerde birlikte olmalarını önererek, “Şiddete, acılara ve gözyaşlarına sizler son verebilirsiniz, sizler olmadan asla” davetinde bulundu.

DOĞUM YAPMAYAN ANNELER GÖNÜL ANNELERİ

Doğum yapan annelerin yanında doğum yapmayan annelerin de kendisi için gönül anneleri olduğunu vurgulayan Şiddetsiz Toplum Derneği Lideri İstek Sümer, annelerin babaların da dayanağını alarak ülkelerinde dernek, federasyon, konfederasyon ya da kurul formunda örgütlenmesi gerektiğini deklare etti. Kitabında yazdığı hususlar ve Şiddetsiz Toplum Derneği’nin çalışmaları hakkında görüşmede bulunanları bilgilendiren Sümer şunları söylemiş oldu;

“8 Mart 2020 tarihinde, bayana yönelik şiddete karşı tarihte ve dünyada birinci erkek hareketini başlatmış Şiddetsiz Toplum Derneği’nin lideri, erkek şiddeti niçiniyle annelerden, bayanlardan özür dilemiş birinci insan (erkek) olarak bugün de özürümü bir dahaliyorum.

Kitabım, şunlara da değinmektedir.

İstekli kuruluşların (STK) ve gönüllülerin problemleri ağır, tesirleri yetersiz olsa da, dünyada her türlü şiddetin önlenmesinin en büyük gücü istekli beşerler olacaktır. Gönüllülük, büyük bir ailede yaşamak, dünyaya silinemez izler bırakmak, istekli izci başkanlarından Erdal Gülöz’ün söylemi ile “gönüllü olmak fiyatsız zenginlik bulmaktır.”

Silahlar değil, beşerler, yüz yüze ve göz göze konuşmalı, şiddetsiz irtibat kurmalıdır. Silahlar bırakılmalı yahut şiddetsiz tekniklerle bıraktırılmalıdır. Bu silahlar, geri dönüşümle, eğitim, sıhhat ve istihdam üzere alanlarda kullanılmalıdır. Ağır silahlar üretilmemeli, kaçakçılık önlenmelidir. Silahlanma değil, silahsızlanma sağlanmalıdır. Daha doğmamış çocukların kanlarını, doğmamış annelerin gözyaşlarını hiç bir tehlike beklememelidir.”

SAVAŞ TERSİ ÖRGÜTLER ŞİDDETSİZ TEKNİKLERLE SEFERBERLİK BAŞLATMALI

Sümer, dünyaya ve Orta Doğu’ya barış kahramanlarının geçmişte geldiği üzere bundan daha sonra da geleceğini söylemiş oldu. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği başta olmak üzere savaş aykırısı örgütler ile inanç yapılarına seslenen Sümer, bu yapıların beşere, hayvana ve etrafa yönelik şiddete karşı, şiddetsiz sistemlerle seferberlik başlatması gerektiğinin altını çizdi.

Sümer kelamlarını şöyleki sürdürdü;

“Şeytan üçgeni yoktur, hiddet, nefret, şiddet, vahşet ve dehşetten oluşan insan beşgeni vardır. Gelecekte, su ve besin savaşlarının çıkabileceğinden kelam etmek, insan soyunun büyük bir ayıbıdır, yakışıksızdır.

İdam, insan soyunun ağır bir şiddet hatasıdır.

Siyahlar ve karalar başta tüm renkler hoştur. Kara, sarı yahut kızıl derili insanların alınlarından öpüyorum.

Azınlıklar yoktur, doğal farklılıklar vardır. Farklılıklara, farklılıkların kültürlerine, yapılarına, lisanlarına ve dinlerine hürmet gösterilmelidir.

Milletlerarası bildirgeler ve kontratlar uygulanmalıdır.

Şiddet hatalarında af, ceza indirim ve vakit aşımı olmamalıdır.

Türkiye’deki anayasal kuruluşlar, maksat kitlelerin temsil edileceği demokratik yapılar olmalıdır.

Seçim barajı olmamalıdır.

Laik eğitim sağlanmalı, gazeteci-yazar Bekir Coşkun’un dediği üzere, aileler, anneler, babalar okul olmalıdır.

Hayvanlara şiddet, onların güreştirilmeleri, dövüştürülmeleri, kafeslere, demir parmaklık gerilerine, akvaryumlara hapsedilmeleri vahşettir. Avcılık spor değil, cinayettir.

Etraf katliamları, toprağın, suyun, denizlerin, okyanusların ve tabiatın kirletilmesi insanların ayıbıdır.

Türkiye’deki anneler, dünya annelerine, her yerde ve her vakit birlikte olmak davetinde bulunmaktadır.”

Fiyatsız sunulacak olan kitabın basılması için dayanak veren, Sonsöz Gazetecilik ve Matbaacılık Şirketinin sahibi, gazeteci Abdi Pehlivan’a, hazırlanmasına, baskısına emek ve vakit katan arkadaşlarıma, yazı ve görüşleri ile kitabın tesirini artıran gazeteci, muharrir ve anne arkadaşlarıma, gazetecilerin yuvalarından olan Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde bizleri buluşturan Lider Nazmi Alım ve arkadaşlarına, sizlere, hepimizin bugünlere gelişine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.

Kitabın öteki lisanlara de çevrilmesi uygun bulunduğu takdirde, yasal kurallar ortasında çoğaltılması ve fiyatsız dağıtılması şartı ile hiç bir maddi karşılık istenmeyecektir.

Annem Fatma Sümer’i, köyümüzde okul olmadığı için beni komşu köyde okula başlatan dayım İsmet Sümer’i, beni Ankara’ya alarak konutunda büyüten, okutan amcam Besim Sümer’i onurla anıyor, annelik yapan yengem Nebahat Çelmen Sümer’e de teşekkür ediyorum.

Hepinize, sevgi, şefkat, hürmet, müsamaha, dostluk ve barışın bulunduğu bir ülkede ve dünyada yaşamanızı, bu büyük gaye için katkıda bulunmanızı dilerim.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı