‘Kurumsal bütünlük’ deyip T.C. ibaresini sildiler

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
‘Kurumsal bütünlük’ deyip T.C. ibaresini sildiler Bayburt’ta Vilayet Özel Yönetim Mescidinin yeni tabelasında T.C. ibaresi yer almadı. Müftü “Arkadaşlar bu biçimde T.C. yazdırmışlar. Tabela yeni standarda göre yenilendi” dedi.

Bayburt’ta Vilayet Özel Yönetim Mescidinin tabelası müftülük tarafınca değiştirildi. Eski tabelada bulunan Türkiye Cumhuriyeti-T.C. ibaresi yeni tabelada yer almayınca reaksiyon çekti.

Tuzcuoğlu Mahallesi’ndeki Özel Yönetim Mescidinin tabelası evvelki gün değiştirildi. Mavi-beyaz renkte olan ve üzerinde “T.C. Bayburt Müftülüğü Vilayet Özel Yönetim Mescidi” yazan tabelanın yerine kırmızı-beyaz renklerde yeni bir tabela asıldı. Yeni tabelada T.C. ibaresini nazaranmeyen vatandaşlar reaksiyon gösterdi. Diyanetin yeni logosunda, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı” küçük puntolarla, “Diyanet İşleri Başkanlığı” ise daha görünür bir biçimde yer alıyor, Türk halkının kamu binalarında yıllardır görmeye alışık olduğu T.C. ibaresi ise yok.

“BİZ BUNA KARŞI DEĞİLİZ”

Bayburt Vilayet Müftüsü Hasan Başoğlu, DİB’in kurumsal logosunun Bağlantı Başkanlığı’nca belirlenen standartlar çerçevesinde bir daha tasarlandığını söylemiş oldu. Başoğlu, “Bu mescidimiz 2018’de yılında yapıldı. Arkadaşlar bu biçimde T.C. yazdırmışlar. Biz buna karşı değiliz. Devletine, milletine hizmet edenin T.C.’den rahatsız olması için ya hain olması lazım ya da bu devletin, bayrağın kıymetini bilmemesi lazım” dedi.

Diyanet daha evvel yalanlamıştı

Daha evvel SÖZCÜ’nün “Diyanet mescitlerden T.C.’yi kaldırıyor” başlıklı haberine ait 12 Aralık 2021’de açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında logo ve renk değişimi haricinde yer alan yazılı kısımda hiç bir değişiklik yapılmadığını savunmuştu. Bayburt’taki skandal toplumsal medyada da yer buldu. Bir kullanıcı, muhalefete mensup 6 partinin önderinin tarihi Ahlatlıbel Tepesi ile ilgili tenkitlerde bulunan MHP önderi Devlet Bahçeli’ye atıfta bulunup “Masanın biçimiyle uğraşana kadar, T.C.’siz uyduruk tabela koyanları görseniz beyefendi” diye yazdı.