Lider Arda teşebbüsçü bayanlarla buluştu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lider Arda teşebbüsçü bayanlarla buluştu
Dünya Bayan Teşebbüsçüler Günü’nde ilçedeki teşebbüsçü bayanlarla ve bayan kooperatiflerinin yöneticileriyle bir ortaya gelen Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda, “Ekonomik ve toplumsal kalkınma için bayan girişimcilerimize özel değer veriyoruz” dedi.

Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda, 19 Kasım Dünya Bayan Teşebbüsçüler Günü’nde ilçedeki teşebbüsçü bayanlar ve kentte yaşayan bayanların üretime katılmasını sağlayan Gaziemir Üretici Bayanlar Kadın Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yöneticileriyle bir ortaya geldi. Porta Gaziemir’de düzenlenen aktiflikte Belediye Lideri Halil Arda, bayanlar için yaptıkları çalışmaları anlatırken teşebbüsçü bayanlar da tecrübelerini paylaştılar.

Bayanların toplumsal ve ekonomik hayatta daha faal olmaları için onlara özel çalışmalar yaşama geçirdiklerinin altını çizen Lider Arda, “Porta Gaziemir’de bayanlarımızın üretmelerine, ürettiklerini satarak gelir elde etmelerine katkı koyuyoruz. Porta Gaziemir’in mutfağında, Gaziemir Üretici Bayanlar Kadın Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ortak bayanlar, üretim yapıyor. Bayanlar tarafınca üretilen eserler, Porta Gaziemir’de servis ediliyor. Raf ömrü uzun eserler de tesisin bahçesinde yer alan Zeytin Evi’nde satılıyor. Bu sayede bayanlar, kooperatifçilik yoluyla kar elde ediyor” diye konuştu.

ömrün her etabında olduğu üzere iş ömründe da bayan ve erkeğin eşit koşullara ve eşit fırsatlara sahip olmasının ehemmiyetine değinen Lider Arda, şunları söylemiş oldu: “Büyük zorluklara göğüs gerip, tüm zorlukları aşarak ekonomik alanda değerli başarılara imza atan teşebbüsçü bayanlarımızın muvaffakiyet öykülerinin, tüm bayanlara örnek olmasını diliyorum. Bayanların çalışma ömründe daha epeyce yer aldığı, ürettiği, teşebbüsleriyle geleceğimize taraf verdiği bir Türkiye için dayanışma ile gayrete devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı