Mansur Yavaş 600 Milyon TL’lik Kara Kış Takviye paketini deklare etti

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mansur Yavaş 600 Milyon TL’lik Kara Kış Takviye paketini deklare etti
Başkent’te toplumsal yardım anlayışını kökten değiştirerek kapı kapı kömür dağıtma evresine son veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, artık de toplumsal yardım alan aileler için ‘Kara Kış Takviye Paketi’ni hazırladı. Kömür kullanmayan gereksinim sahibi ailelere doğalgaz takviyesinde bulunacakları muştusunu veren ABB Lideri Mansur Yavaş, “600 milyon TL’lik KARA KIŞ TAKVİYE PAKETİMİZİ başlatıyor, Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkent’te kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiç bir çocuk kalmayacak. Çetin günleri bir arada aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” dedi.

Başkent’te toplumsal yardım anlayışını kökten değiştiren uygulamalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, gereksinim sahibi ailelere yönelik takviye paketlerini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Başşehir Kart üzerinden yapılan kömür yardımından daha sonra artık de kömür kullanmayan gereksinim sahibi ailelere doğalgaz dayanağında bulunacaklarını söyleyen ABB Lideri Mansur Yavaş, toplumsal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Kara Kış Takviye Paketi’ni deklare etti.

Muhtaçlık sahibi vatandaşlara muştuyu veren Yavaş, “Yeni dayanak paketimizde, kömür kullanmayan gereksinim sahibi ailelerimize doğalgaz dayanağında bulunacağız. Aralık ayında da 220 bin ailemizin Başşehir Kartına 500 liralık takviye meblağının yatırılması için de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” dedi.

600 MİLYON TL’LİK DAYANAK PAKETİ

Toplumsal belediyecilik anlayışı kapsamında Başkent’te ‘bir elin verdiğini oburu görmeyecek’ diyen Yavaş, toplumsal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruyla, “600 milyon TL’lik KARA KIŞ DAYANAK PAKETİMİZİ başlatıyor, Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkent’te kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiç bir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” dedi.

Yavaş, toplumsal yardım alan ailelere şu sözlerle seslendi:

“Bugüne kadar sizlerle bir arada 6 Milyon Tek Yürek olduk, hiç kimsenin ‘Bu kentte benim kimsem yok mu?’ sorusunu karşılıksız bıraktırmadık. Cumhuriyetimizin Başşehrini yeterliliğin de başşehri haline daima birlikte getirdik. Bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik şartlar niçiniyle hemşehrilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, kara kış takviye paketimizi açıklıyoruz. Yeni takviye paketimizde, kömür kullanmayan gereksinim sahibi ailelerimize doğalgaz takviyesinde bulunacağız. Bu dayanağa, müracaat durumuna bakılırsa 400 milyon liralık bütçe ayırırken, ayrıyeten aralık ayında 220 bin ailemizin Başşehir Kartına 500 liralık toplam 110 milyon liralık dayanak meblağının yatırılması için de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz.”

YAVAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE VE BAŞŞEHİR KARTLILARA YENİ MÜJDE

Tüm bunların haricinde, gelecek eğitim periyodu için toplumsal yardım alan ailelerin çocuklarına da müjde veren Yavaş, yeni yıldan itibaren besin yardımları konusunda yeni düzenlemeler yapacaklarını da deklare etti:

“Tüm bunların yanında, yılbaşından itibaren, toplumsal yardım alan her ailemizin Başşehir Kartıyla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gelecek eğitim devrinde, 20 bin civarında evladımızın da servis fiyatlarını ödemeye başlayacağız. hiç bir çocuğumuz yatağa aç girmesin, kimse aç ve açıkta kalmasın diye hazırladığımız kara kış takviye paketimiz ile çetin ayları birlikte aşacak, güneşli günlere daima birlikte ulaşacağız.”

Büyükşehir Belediyesi, toplumsal yardım alan ailelere verilen Başşehir Kartlara bugüne kadar yaklaşık 140 milyon TL ödeme yaparken, geçtiğimiz aylarda okullar açılmadan evvel 164 bin 910 öğrenciye de yaklaşık 25 milyon TL eğitim dayanağı sağlamıştı.

28 bin 609 toplumsal yardım alan ailenin Başşehir Kartlarına kömür alımına özel ayrıyeten 61 milyon 509 bin 350 TL bakiye tanımlanmıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı