Mehmet Özhaseki’den anket açıklaması: “Çok yüksek oranda AK Parti çıkıyor.”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod

24 TV Arafta Sorular programında Star muharriri Esra Elönü’nün sorularını cevaplayan AK Parti Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki, pandemi daha sonrası kararsız kısmın çoğaldığına vurgu yaparak, ‘Yaptırdığımız anketlerde kararsız olan kısma ‘Türkiye’nin sorunlarını kim çözer?’ sorusuna devasa yükseklikte oranda Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti çıkıyor. Bu da önümüzdeki günlerde kararsız bölümün nereye gerçek kayacağının alameti’ dedi.

24 TV’nin her kısmı ses getiren programı Arafta Soruların bu haftaki konuğu, AK Parti Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu.

Star müellifi Esra Elönü’nün sorularını cevaplayan Özhaseki kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

Her sene bir tane anket yapmaya karar verdik. Geçtiğimiz sene tam pandemi ortasında yaptırdık artık pandemi çıkışı yinedan yaptırdık. Anketlerde Belediye Liderlerimizin muvaffakiyetlerini, yeterli ve berbat tarafları tek tek sorup oradan bir sonuç çıkarıyoruz. Her açıdan herkes tarafınca değerlendirmeye alıyoruz. Eksi taraflarımızı artıya çekmek için çabalıyoruz. Hizmet aşkı ile dolu tüm Liderlerimiz, çaba ediyorlar. Son devirlerde genel seçim için kararsız vatandaş kümesi çoğaldı. Kararsız olan kesite “Türkiye’nin sorunlarını kim çözer?” sorusuna çok yüksek oranda Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti çıkıyor. Bu da önümüzdeki günlerde kararsız bölümün nereye gerçek kayacağının alameti.

Millet İttifakı’ndan oluşmuş bir hükümetin, Türkiye’ye hiç bir biçimde yararının olmayacağını düşünüyorum.

Millet İttifakı’ndan oluşmuş bir hükümetin, Türkiye’ye hiç bir biçimde yararının olmayacağını düşünüyorum. Ne için geliyorlar oraya? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için geliyoruz diyorlar.

Kimlerle bir ortaya gelip bu işi yapacaklar? CHP, HDP, GÜZEL Parti ve temasta oldukları tam söyleyemediğimiz öteki partiler… Bu partilerden kimin dediği olacak? 5 tane benzemez bir ortaya getirip nasıl bir medeniyet inşa edecekler? Bir felaket doğar. Ben bu yüzden karşı tarafın pek bir bahtı olduğunu düşünmüyorum.

İnsanların annesini, babasını bile huzur meskenine gönderdiği bir periyotta ‘Suriyeliler niye çıktı’ demelerini yadırgamıyorum. Tahminen de bu, bugünün(çağın) getirdiği bir hastalıktır diye düşünüyorum.

İnsanların annesini, babasını bile huzur meskenine gönderdiği bir periyotta ‘Suriyeliler niye çıktı’ demelerini yadırgamıyorum. Tahminen de bu, bugünün getirdiği bir hastalıktır diye düşünüyorum. Suriyeliler geldikten daha sonra hiç kimsenin çorbasında bir tas bile eksilmedi, kimse ekmeksiz kalmadı. Hata sürece oranlarına baktığımızda o oranlar bizdekiler kadar bile değil. Ben hala daha işin insani tarafındayım. Canlı olan her şeye merhamet ederken niye bir beşere merhamet etmiyorsunuz?

Evvelden kendilerini seçkin gorenler, milletin üstünde nazarannler ve bize hayatı zehir etmeye çalışanlar, bizimle eşit pozisyona gelince, bu durum onların epey zorlarına gitti.

Evvelce kendilerini seçkin nazarannler, milletin üstünde bakılırsanler ve bize hayatı zehir etmeye çalışanlar, bizimle eşit pozisyona gelince, bu durum onların hayli zorlarına gitti. Başörtülü olarak siz çıktığınızda size de bakmasınlar bende açık biri gördüğüm vakit bende bakmayayım. aslına bakarsanız bakmıyorum, o denli bir sıkıntımda yok. Eşit olmak sisteme hâkim olduğuna inananların hiç güzeline gitmedi.

Algı sözü hayli iğrenç bir söz. Algı palavra demek. Fakat ne yazık ki günümüzde karşı taraf bunu fazlaca kullanıyor ve dehşetle bunun üzerine oynuyor. Az öncede söylemiş olduğim üzere Belediyelerde hiç bir şey yapmayıp hayli şey yapıyormuş algısı gayretindeler. Bunun gibide algıya oynuyorlar.

Bize karşı yapılan palavralarla da gayrette biz bir şey yapmıyoruz. Er ya da geç ortaya çıkıyor.

İBB, geçtiğimiz 25 yılda (AK Parti devri öncesi de dâhil) 25-26 milyar kadar borçlanmış, şuanda İBB idaresi 2 yıl için 20 milyara yakın borçlanma istemiş.

Belediye meclisi kendisi öncedenden yetkiyle çalışır. Biz Ankara’da ve İstanbul’da meclislerde fazlayız. Bundan birkaç ay kadar evvel Tevfik Bey’den meclise kaç kara geldiğini ve kaçına itiraz edildiğini istedim. Ortada 2-3 meclis daha yapıldı lakin o sayıları bilmiyorum. Tevfik Bey’in bana verdiği sayı 2 sene 3 ay içerisinde 2179 teklif geldiğiydi. Siz ne kadarına evet dediniz ne kadarını reddettiniz diye sorduğumda 98’ine evet söylemiş olduğini 2’sine hayır söylemiş olduğini söylemiş oldu. O ikisinin ne olduğunu sordum.

Büyükçekmece’de parkı bozup yerine kütle koymalarına bir de eksik evrak hazırladıkları için itiraz ettik dedi. İBB, geçtiğimiz 25 yılda yani AK Parti devri öncesi de dâhil toplamda 25-26 milyar kadar borçlanmış, şuanda İBB idaresi 2 yıl için 20 milyara yakın borçlanma istemişler ve arkadaşlarımız evet demişler. Nasıl engellediğimizi anlamadım. CHP’li belediyeler mağduriyet edebiyatını sevdiler. İş yapmam azlıklarını güya mecliste mani varmış üzere anlatıyorlar bizler de hayretler içerisinde izliyoruz.

Siyaseten kimi vakit sizin söylemiş olduğiniz olmayabilir, kırılabilirsiniz, beklentiniz de gerçekleşmeyebilir. bu biçimde bir durumda hiç bir vakit karşı tarafın, berbatların ekmeğine yağ sürecek bir şey yapmam. Yapanları da kınadığımı söyleyebilirim.

Ayasofya’nın açılışı güya zinciri kırmak üzere. Herkesten bu his ve niyetleri paylaşmasını bekleyemeyiz. Onlar, karşıda Sultanahmet Camii var gidip orada namaz kılınsın diye düşünebilirler. Ancak benim için yalnızca namaz kılınan bir yer değil orası ya da yeni bir cami yaptırıp açılışını yapmak üzere değil. Benim üzere bakmayan insanları da anlayışla karşılarım. Kimilerinin makamlarından ayrıldıktan daha sonraki muhalefetine gelirsek kendi kendime düşündüğüm de olmuştur. Siyasette kırgınlıklar olur mu oldukcaça olur. her insanın bir kırgınlığı vardır. Gerek hayatış olduğu olaylardan gerek beklentilerinin yerine gelmemesinden ya da bakan olup daha güzel bir yerde olamamaktan dolayı kırgınlıkları bulunabilir. Yönetim güç bir iştir. Osmanlı’nın en şahşalı devri için daima Yasal örneği verilir. Yasal’ın periyodunda Anadolu’da beşerler işlerine, mescitlere, konutlarına rahat gidiyorlardı. Huzurun en hakim olduğu devirlerde bile Topkapı daima canlıydı ve her an bir sorun vardı. Oradakiler tedbirliydi. Gerçek kararları kararında Anadolu rahat ediyordu. Yönetim merkezi her vakit tartışmalı, hengameli, gürültülüdür. Bu kadar badire içinde sizin söylemiş olduğiniz olmayabilir ve kırılabilirsiniz. bu biçimde ne yapacağımı nefsime hayli sormuş birisi olarak sükunet içinde çekilirim ve dediğim olmuyor, istediğimi yapamıyorum diyerek arkadaşlarım için dua edip şayet ihtar misyonum var ise yerine getiririm. Karşı tarafın ve berbatların ekmeğine yağ sürecek bir şey asla yapmam. Yapanları da kınadığımı söyleyebilirim.

Ne yazık ki (CHP) şuana kadar taş üstüne taş koymadı. Yaptıkları tek şey algı operasyonu. Bunda da başarılılar. Takdir ediyorum arkadaşları!

Ne yazık ki daha taş üstüne taş koymadılar yaptıkları tek şey algı operasyonu. Bunda da başarılılar. Taktir ediyorum arkadaşları. 5 sene epey çabuk geçer ve sonu geldiğinde sana 5 sene yetki verdik ne yaptın diye sorarlar. ondan sonrasında evvelki sözlerinizi size hatırlatırlar. örneğin arkadaşlar daima AK Partili İstanbul, Ankara üzere vilayetleri alacağız ve emekçilerini işten atmayacağız siz de bize oy verebilirsiniz. Hatta genel liderleri Kemal Beyefendi bir tek işçiyi işinden atmayacağız diye büyük laflar edip İstanbul’da 12.000 kişiyi işten attılar. Bizi dinleyenler siz fazlaca adam almışsınız onlar da rahatlamak için işten çıkartmışlar diyebilirler. Onlar dostlarımız dedikleri partiler ile paylaşarak 18.000 kişiyi işe aldılar. Dün ne diyordunuz bugün ne yapıyorsunuz. Nihayetinde vatandaşımız bunlara siz ne yaptınız diye soracak ve bu biçimde da verecek bir karşılıkları olmayacak diye düşünüyorum. Bizim periyodumuz ve bu devri karşılaştırınca geçmişte epeyce başarılı olduğumuzu nazarancekler. Biz inşallah AK Partili belediyeler olarak hizmete devam edeceğiz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı