Marc Marquez, MotoGP Dünya Kupası'nın ikinci randevusu olan Arjantin GP'de kutup pozisyonunu kazandı. Resmi Ducati'nin pilotu, 246 bin kardeşi Alex'ten önce 1'36 “917'de döndü, Johann Zarco tarafından Lucio Cecchinello tarafından Honda Lcr ile üçüncü sırada, dördüncü sırada, dördüncü sırada dördüncü, İspanyoldan 351 binde bir boku ile kedi. VR46 takımının motosikleti, Marquez için Regina sınıfındaki 68/A direğidir.
Marc Marquez: “Yeterlilikte rahat”
Marquez, “Yeterlilik çok iyi gitti ve bu yıl kendimi kuru turda yaparken ve diğer sürücülerin uyandırmadan rahat buluyorum.” Dedi. “Bugün düne kıyasla ileri bir adım attım ve tekrar büyüyebileceğime ikna oldum. Yarış adımı ile ilgili doğru yoldayız”. Ve Sprint yarışında: “Başından beri kaçabileceğimi sanmıyorum, çünkü Alex, Pecco ve Zarco'nun mükemmel bir adımı var. Motosikletin sınırını da anlamam gerekecek, çünkü burada Arjantin'de piste her düştüğümüzde değişir”
Marc Marquez: “Yeterlilikte rahat”
Marquez, “Yeterlilik çok iyi gitti ve bu yıl kendimi kuru turda yaparken ve diğer sürücülerin uyandırmadan rahat buluyorum.” Dedi. “Bugün düne kıyasla ileri bir adım attım ve tekrar büyüyebileceğime ikna oldum. Yarış adımı ile ilgili doğru yoldayız”. Ve Sprint yarışında: “Başından beri kaçabileceğimi sanmıyorum, çünkü Alex, Pecco ve Zarco'nun mükemmel bir adımı var. Motosikletin sınırını da anlamam gerekecek, çünkü burada Arjantin'de piste her düştüğümüzde değişir”