Marc Marquez, Termas de Rio Hondo Pistinde oynanan Arjantin Grande MotoGP Grand Prix'in Sprint yarışını kazandı. Podyumda üç dukat: Kardeşi Alex Marquez'e (Team Grezini) ve Francesco Bagnaia'ya göre ikinci resmi Ducati ile. Marc Marquez için, Tayland'daki destekten sonra üçüncü mevsimsel başarı. İlk iki pozisyon için tarihsiz yarış, Marquez kardeşler ilk metreden kaçıyor. Bagnaia'nın konuşması daha karmaşıktır, ilk önce Quartararo Yamaha'nın (onuncu bitmiş) saldırıyı, ardından Zarco'nun dönüşünü reddetmek zorunda kalır.
Marc Marquez: “Kardeşim beni sınıra itti”
“Her zaman maksimuma vurdum. Ama kardeşim saldırıya uğradı, beni sınıra itti. Sonunda lastikleri yönetmeye çalıştım – kazananı açıkladım – güzel bir duygu ile başka bir sprintten memnunum, ama yarın Pazar gününden beri çok güçlü bir şeftali bekliyor.
Bagnaia: “Doldurmak için boşluk, ama ben daha yakınım”
“Boşluğu doldurmamız için bizi dublaj ediyoruz, bu dostça bir parça değil, ama yaklaştık. Sprint'ten önce yarış adımının tahmini beni altıncı sırada gördü”. Böylece Bagnaia performansını açıkladı. “Ama yine de bir şey kaçırdım ve yarın için bulmaya çalışacağım. İyi başladım ve bir süre ilkini takip etmeyi başardım. Eğriye girişi iyileştirmeliyim çünkü kendimi görme eğilimindeyim”.
Marc Marquez: “Kardeşim beni sınıra itti”
“Her zaman maksimuma vurdum. Ama kardeşim saldırıya uğradı, beni sınıra itti. Sonunda lastikleri yönetmeye çalıştım – kazananı açıkladım – güzel bir duygu ile başka bir sprintten memnunum, ama yarın Pazar gününden beri çok güçlü bir şeftali bekliyor.
Bagnaia: “Doldurmak için boşluk, ama ben daha yakınım”
“Boşluğu doldurmamız için bizi dublaj ediyoruz, bu dostça bir parça değil, ama yaklaştık. Sprint'ten önce yarış adımının tahmini beni altıncı sırada gördü”. Böylece Bagnaia performansını açıkladı. “Ama yine de bir şey kaçırdım ve yarın için bulmaya çalışacağım. İyi başladım ve bir süre ilkini takip etmeyi başardım. Eğriye girişi iyileştirmeliyim çünkü kendimi görme eğilimindeyim”.