Okullar Açıldı Kontroller Sıklaştı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Okullar Açıldı Kontroller Sıklaştı
Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, birinci ders zilinin çalmasıyla bir arada yoğunluğun oluştuğu kırtasiye, marketlerin kırtasiye reyonları ile öğrencilerin çoğunlukla kullandığı okul kantinlerinde kontrolleri sıklaştırdı.

Yurt genelinde 2021-2022 eğitim-öğretim periyodu başladı. Aliağa Zabıta Takımları, vatandaşların kırtasiye reyonlarında fahiş fiyatlarla karşılaşmaması ve öğrencilerin okul kantinlerinde daha sağlıklı eserlere ulaşabilmesi için kontroller yapıyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRÜ MUSTAFA TAHİR ACAR: “DENETİMLERİMİZİ SİSTEMLİ ARALIKLARLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Kantinleri hijyen kuralları ve mamüllerin son kullanma tarihleri, kırtasiyeleri ise fiyat etiketleri tarafından denetlediklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, kasa fiyatları ile etiket fiyatlarının tutarlılık gösterip göstermediğine dikkat ediyoruz. Okul kantinlerinde öğrencilerin sıhhati için kovid-19 kurallarının daha sıkı uygulanmasını istiyoruz. Bu hususta kantin işletme sahiplerine bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Kırtasiyelerde ise fahiş fiyatlara rastladığımız takdirde tutanak ile sanayi ticaret vilayet müdürlüğümüze iletiyoruz. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklı ve inançlı bir ortamda alış veriş yapabilmeleri için kontrollerimizi yıl boyunca tertipli aralıklarla sürdüreceğiz” dedi.

PAKLIK VE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI YAPILDI

Aliağa Belediyesi, yüz yüze eğitim öncesi tüm üniteleriyle seferber olarak okul ve okul etrafında hazırlıklarını tamamladı. Hijyen konusuna son derece değer verilirken Paklık İşleri Müdürlüğü okul bahçelerinde yıkama, Park ve Bahçe Müdürlüğü takımları sınıf ve okul etraflarında dezenfeksiyon çalışması yaptı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gruplar kırsal mahallelerdeki okulların bakım ve tamirlerini tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı