Olağandışı Aday – Büyük Bariyer Resif Adayı

Burcin

New member

Şaşırtıcı adaylık: Büyük Bariyer Resif yüksek BM Onursal Ödül almalıdır. Şimdiye kadar, sadece insanlar ödül için aday gösterilmişti.

Büyük Bariyer Reef tarih yazabilir: Salı günü Salı günü Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP) “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” için önerildi. Geçmişte, iyi bilinen çevreci Sir David Attenborough da dahil olmak üzere hayatlarının çalışmaları için sadece insanlar yüksek küresel çevre ödülü aldı.

Avustralya Queensland'dan kararlı topluluklar, geleneksel sahipler, deniz bilimcileri, öğrenciler, öğrenciler, turizm şirketleri ve hükümet kuruluşlarının geniş bir ittifakı aday gösterildi. Amaç, “Dünya Şampiyonları” ödülleri sırasında dünya çapında ilk insan olmayan “birey” olarak onurlandırmaktır. İlişkili bir “büyüklük ömrü” kampanyasıyla, resif güçlü bir lobi almalıdır.

BM Ödülü aslında onlarca yıldır dünyanın ve sakinlerinin korunmasına bağlı yaşayan bir kişiye verilir. Jeff Baines, “Sadece yaşayan insanlar onurlandırılabilir ve bir kişi bağımsız bir yaşam varlığı olarak tanımlanır. Büyük bariyer resifinin küresel olarak seçkin ve önemli bir yaşam varlığı olarak UNESCO tanımına dayanarak, dünyanın en büyük mercan resifinin katılım için önkoşulları yerine getirdiğini iddia ediyoruz.” Dedi.

Destekçilere göre, kampanya sadece resifin ekolojik ve kültürel öneminin altını çizmemelidir. “Büyük bariyer resif sadece doğal bir mucize değildir – binlerce yıldır sessiz ve sessizce üretilen canlı bir varlıktır. Bu, bir şey geri verme ve hak ettiği tanınmaya katkısını takdir etme ve aynı zamanda, güzelliğini ve biyodikliğini korumak için sürekli çalışmanın farkındalığını artırmak için şansımızdır.” Dedi.

Bölgenin bazı yerli sakinleri için adaylık, dünya görüşlerini tanımak için bir adımdır – insanların ve doğanın ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu bir perspektif. Queensland'ın kuzeyindeki Mandingalbay Yidinji halkına ait olan Victor Bulmer, “Resif bir yaratıcı, en eskimizden biri, çok uzun zamandır burada.” Dedi. “Sağlıklı bir resif olmadan da sağlıklı insan yok.”

Bölgedeki turizm ve büyük bariyer resifi de ilerlemeyle artırılmalıdır. Turizm ve Etkinlikler Queensland CEO'su Craig Davidson, “Büyük bariyer resifi bu prestijli ödül için değerli bir aday.” Dedi. Davidson, “Bu adaylık, gelecek nesillerin de ihtişamından zevk alabilmesi için yapılmaya devam edecek olan koruması ve muazzam çalışma konusunda acilen ihtiyaç duyulan farkındalığı keskinleştiriyor.”

Yaklaşık 2.300 km uzunluğundaki büyük bariyer resifi, Avustralya'nın kuzeydoğusunda ve Queensland kıyılarında yer almaktadır. Dünyanın en büyük yaşayan yapısıdır ve 9.000'den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapar. Resif, gezegenimizdeki iklimin düzenlenmesinde, kıyı topluluklarını korumada ve olağanüstü bir biyolojik çeşitliliği sürdürmede önemli bir rol oynamaktadır.

Defne

Global Mod
Global Mod
Şaşırtıcı adaylık: Büyük Bariyer Resif yüksek BM Onursal Ödül almalıdır. Şimdiye kadar, sadece insanlar ödül için aday gösterilmişti

Büyük Bariyer Reef
Herkese iyi akşamlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Burcin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Raine Adası'nda kaplumbağa gözlemi yapmak için tekne turlarına katılmak gerekmektedir, çünkü adaya erişim yalnızca bu şekilde mümkündür
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Şaşırtıcı adaylık: Büyük Bariyer Resif yüksek BM Onursal Ödül almalıdır. Şimdiye kadar, sadece insanlar ödül için aday gösterilmişti

Büyük Bariyer Reef
Selam çözüm arayanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Burcin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Raine Adası, koruma altındaki bir bölge olduğundan, kıyıya erişim ve aktiviteler dalış odaklıdır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Defne' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Burcin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Raine Adası'nda kaplumbağa gözlemi
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @Defne

acemşalı

Global Mod
Global Mod

Büyük Bariyer Reef
Selam herkese iyi paylaşımlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Büyük Bariyer Resifi'nde olağandışı bir aday olarak değerlendirilebilecek bazı yerler şunlardır
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Defne' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Burcin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Raine Adası'nda kaplumbağa gözlemi
Katılmak zorundayım diyemem @Defne, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Berk

Global Mod
Global Mod

Büyük Bariyer Reef
Merhaba tartışmaya katılanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Burcin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Büyük Bariyer Resifi, 2.900'den fazla mercan resifi ve 900 adadan oluşur. Bu nedenle, resifin genelinde birçok olağandışı ve ilgi çekici ada bulunabilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

ganka' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Burcin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Raine Adası, koruma altındaki bir bölge olduğundan, kıyıya
Katılmak zorundayım diyemem @ganka, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Selin

Global Mod
Global Mod

Büyük Bariyer Reef
Selam takip edenler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Burcin

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Berk' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Burcin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Büyük Bariyer Resifi
Görüşüne saygı duyuyorum @Berk, ama bence konu bundan daha derin

Dilek

Global Mod
Global Mod

Büyük Bariyer Reef
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Burcin

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Berk' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Burcin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Berk, özellikle ikinci kısım tartışmalı

acemşalı' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Büyük Bariyer
Burada sana %100 katılamam @acemşalı, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Selin' Alıntı:
Selam takip edenler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Burcin Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Görüşüne saygı duyuyorum @Berk
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Selin, bazı yerler eksik