Roma’da Jose Mourinho, Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu

tesbih

New member
Roma’da Jose Mourinho, Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off çeşidi birinci maçında yarın Trabzonspor’a konuk olacak İtalyan devi Roma’da teknik yönetici Jose Mourinho, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ekibin Trabzon Havalimanı’na inişinin çabucak akabinde toplantı için Medical Park Stadyumu’na giden Mourinho, iki grubun kalitesine dikkat çekti:

“Bu maç bir Konferans Ligi maçı, lakin Şampiyonlar Ligi maçı havasında olacak. Maalesef, gelecek hafta iki ekipten birisi tipi geçemeyecek. Lakin her iki kadro da üst seviye.”

Portekizli futbol adamı, genç oyunculara baht vermesi hakkında şu sözleri kullandı:

“Onlar için tehlikeli bir iş üzere gözükebilir, profilleri değişik. Gençler oynayabilirler. Onlarla olmaktan nitekim memnunum. Dzeko gidince korkmadık fakat ufak bir kaygı oldu. Lakin Abraham’ı almamız, bizi rahatlattı. Genç bulunmasına karşın her şeyi kazandı. Her üç santrafomuz da, bize yardımcı olacaklardır. Tahminen büyük santraforlarla karşılaştırdığımızda tercübeleri düşük olabilir lakin potansiyelleri çok yüksek.”

“MAÇTAN daha sonra MESKENE DÖNMEYECEĞİZ”

Mourinho, maçın akabinde kamp yapacaklarını kaydetti:

“Yarın maçtan daha sonra konuta dönmeyeceğiz. birlikte kamp yapacağız. Bu da, oyuncuların bu misyonu üstlendiğinin bir göstergesi. Fedakarlık yapmak lazım. Yapmak için herkes uğraşıyor. Profesyonel bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bu profesyonel ortamı yaratmamız için kazanmamız lazım. Kazanmazsak, bu ortamı yapamayacağız. Kazanmazsanız hiç bir şeyi elde edemiyorsunuz.”

“TRABZONSPOR BİZE NAZARAN TECRÜBELİ”

Dünyaca ünlü teknik adam, Trabzonspor’u tanıyıp tanımadığı sorusunu şu biçimde yanıtladı:

“Öncelikle tarih görüyorum. Türkiye’de ve Avrupa’da şampiyon bir grup görüyorum. Büyük bir topluluk olduğunu hissediyoruz. Takım olarak organize bir ekip görüyorum. Organize ekip, kaliteli hoca ile başlar. Ne yapacaklarını bilen bir oyuncu kümesi var. Bize nazaran epeyce deneyimliler. İki maçı da kazanmak istiyoruz. Roma’ya bırakmak istemiyoruz. Ama şunu söyleyebilirim, hürmet duyuyoruz Trabzonspor’a.”

“KALİTELİ BİR GRUBA SAHİPLER”

Mourinho, Trabzonspor’da forma giyen Gervinho, Marek Hamsik ve Andreas Cornelius’a övgülerde bulundu:

“Gerçekten profesyonel oyuncular. Bruno Peres’i herkes tanıyor. Ben tanımıyorum, geldiğimde ne yazık ki gitmişti. Güzel bir kadro oyuncusu ve profesyonel.

Gervinho ve Hamsik hakkında şunu söyleyebilirim: 33 yaşındalar lakin yaşlarını göstermiyorlar. Süratli ve güzel oyuncular. Gervinho, özgür ve tekniğini oyuna yansıtan bir isim. Hamsik, hamle ve defansta oyunu yönetiyor. Kaliteli bir takıma sahipler. Yapacağımız maç, Konferans Ligi’ne benzemiyor. Daha fazlaca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi play-off’u üzere.”

“BİR OYUNCUYA ÖZEL TEDBİR ALMADIK”

58 yaşındaki teknik yönetici, özel tedbir alacakları bir oyuncu olup olmadığı sorusuna şu karşılığı vermişti:

“Takım oyunu oynadıkları için, açıkçası bir oyuncuya yönelik tedbir almadık. Cornelius oynayınca nasıl tutum sergileyeceklerini bilmiyoruz. O soru işareti. Bakasetas yeterli bir oyuncu, onu söyleyebilirim. Trabzonspor defanstan başlayan oyun kurma yapısına sahip. Bekler de tıpkı biçimde bu oyun kurmaya dahil oluyorlar. O yüzden bilhassa, kadro oyunu oynadıkları için bir oyuncuya tedbir almadık.”