Serdar Ali Çelikler, Burak Elmas’la görüştü: “Seçim bekleyen epey bekler”

tesbih

New member
Serdar Ali Çelikler, Burak Elmas’la görüştü: “Seçim bekleyen epey bekler” Spor Toto Muhteşem Lig’in birinci yarısı sona ererken Galatasaray, 27 puanla 10. sırada yer aldı. 19 maçta 7 galibiyet 6 birliktelik 6 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, ligde istediği performansı sergileyemedi.

Türkiye Ziraat Kupası’nda alanında Denizlispor’a penaltılarda 6-5 kaybeden Galatasaray, bu skor ile kupaya da veda edince, sarı-kırmızılı grupta tenkit sesleri yükselmeye başladı.

“SEÇİM BEKLEYEN ÇOK BEKLER”

Habertürk müellifi Serdar Ali Çelikler, spor topluluğunda son günlerde çıkan haberler üzerine Galatasaray Lideri Burak Elmas ile bir görüşme gerçekleştirdi. Seçim argümanlarını yanıtlayan Elmas, “Biz üç yıllık planları ile seçime girmiş bir idareyiz, seçim bekleyen çok bekler” sözlerini kullandı.

Serdar Ali Çelikler’in Burak Elmas ile yaptığı görüşmeye dair yazının tamamı şu biçimde:

Son 10-15 günde güvendiğim ve sevdiğim birkaç gazeteci arkadaşımdan “Galatasaray’da erken seçim ihtimali olabilir” formunda bir iki fısıltı duyar duymaz Lider Burak Elmas’ı aradım. Sanki lider nitekim erken seçim üzere bir kanıya girmiş olabilir miydi? Tahminen de ‘Güvenoyu’ almak ismine bu biçimde bir teşebbüs yapabilir miydi?

Tanıyanlar-izleyenlerim bilirler ki yakından tanıdığım ‘Derin G.Saray’ tezinde olan dostlarımdan da bu biçimde bir teşebbüs duymadım. O denli ya bir erken seçim ortamı olsa toplantılar yapılır; yemekler yenir; bir yerlerden bilgiler sızar.

“HİÇBİR HALDE SEÇİME GİTME PLANIMIZ YOK”

Lider seçildiğinden beri haber emelli birinci sefer aradığım Burak Elmas’a direkt sordum; işte karşılığı:

“Biz 3 yıllık planları ile seçime giren, bu plan ve 3 yıllık programına onay alan bir idareyiz. hiç bir biçimde seçime gitme planımız yok. Periyotluk gelmedik. Bizim idaremiz, çabucak her periyot neredeyse her sene seçim isteyen, bununla geçinen, seçimleri meslek edinmiş kutupların değil; orta-uzun vadeli plan/projeleri önemseyen makul çoğunluğun, önceliğini Galatasaray’a veren renktaşlarımızın idaresi. Seçim bekleyen kutuplar, daha epey bekler.”

Lider Elmas’ın kendi ağzından kelamları bunlar. Ortada sağda solda ‘seçim’ dillendirenler var ise bile Elmas’ın ve G.Saray idaresinin kanısı bu istikamette.