Şişli afetlere hazırlanıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Şişli afetlere hazırlanıyor
Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Şişli Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği içinde imzalanan iş birliği protokolü gereği, teori ve pratik eğitimlerini tamamlayan 169 kişi Mahalle Afet Gönüllüsü iştirak evrakını aldı.

Şişli Belediyesi de afetlerde birinci müdahalenin mahalle seviyesinde gerçekleşmesini ve halkın bilinçlendirilmesini sağlamak emeliyle Temel Afet Şuuru Eğitimi’ni hayata geçirdi. Mahalle Afet Gönüllüleri- Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Mahalle Afet Gönüllüleri grupları oluşturuldu ve eğitimlere başlandı.

Mahmut Şevket Paşa, Teşvikiye, Halide Edip Adıvar, Merkez, Fulya ve Feriköy mahallelerinde olmak üzere, toplam 169 kişi, eğitimlerini tamamlayarak Mahalle Afet Gönüllüsü saflarında yerlerini aldılar. Gönüllüler, 36 saatlik afet farkındalık, afet psikolojisi, birinci yardım ve yangın üzere teorik eğitimlerinin akabinde 1 tam gün Afet Eğitim Merkezi’nde pratik eğitim aldılar.

Yemin edip sertifika aldılar

Eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan Mahalle Afet Gönüllüleri, iştirak dokümanlarını Şişli Belediye Lideri Muammer Keskin, Afet ve Acil Durum Uyum Başkanı-Şişli Belediyesi Lider Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç, MAG-AME Derneği İdare Heyeti Lideri Hüseyin Karadayı’nın yanı sıra mahalle muhtarları ve Şişlililerin iştirakiyle gerçekleştirilen merasimle aldılar.

Yemin ederek iştirak dokümanı alan gönüllüler, kendi ortalarında kadrolar oluşturup afet farkındalığı ismine mahallelerinde komşularına aldıkları eğitimleri anlatıp yeni gönüllüler oluşturma çalışmalarını yürütecekler. Her mahallede kurulacak telsiz haberleşme sistemi devreye alındığında ise gönüllülerin birbirleriyle haberleşmeleri sağlanmış olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı